Zoete Broodjes

In de maand juni mocht ik voor de Foodblog Swap koken van Kitchen Table Happiness. In eerste instantie lijken er niet veel recepten op de blog te staan en een deel daarvan nog bestaat uit producten die je bij Kitchen Table Happiness. Ga je verder kijken dan blijken er opeens bij reviews ook verschillende recepten te staan. Ik koos voor de Zoete Broodjes die uit het boek van Smulpaapje komen. En Smulpaapje richt zich dan weer op goed en gezond eten met kinderen, uit en thuis. Kortweg, neem eens iets anders dan het bordje friet met knakworst.

Nu doe ik daar in het algemeen niet moeilijk over omdat allebei onze kinderen naast dat bordje friet met knakworst gewoon alles eten. Alla, de jongste doet een beetje moeilijk met vlees maar de meesten groenten hapt ze lekker weg. Sterker nog, ik denk dat als ik naast het bordje friet een bordje spaghetti zet de spaghetti zal winnen. Dus tjah, als je kids dan in een restaurant voor het Mickey Mouse menu gaan, so be it.

Zoete Broodjes

Enfin, deze Foodblog Swap vond ik het moeilijk om iets uit te kiezen. Veel zoet en eigenlijk doen we niet zoveel zoet in huize Manzjare. Tijd dus om helemaal uit de comfortzone te stappen en voor zoete broodjes te gaan. Met nog een bakje gedroogde cranberry’s in de kast was de keuze zo gemaakt. Ter afwisseling koos ik voor citroenrasp in plaats van sinaasappelrasp en voor een mix van rozijnen en cranberry’s.

Voor 12 broodjes heb je nodig:

  • 250 gram bloem
  • 175 gram suiker
  • 10-15 gram bakpoeder
  • 5 gram zout
  • rasp van een halve citroen
  • 100 ml melk
  • 100 ml yoghurt
  • 2 eieren
  • 75 gram gedroogde cranberry’s
  • 75 gram rozijnen

Zoete BroodjesVerwarm de oven voor op 175 graden. Roer de droge ingrediënten en de citroenrasp door elkaar. Roer vervolgens in een aparte kom de natte ingrediënten door elkaar. Schenk vervolgens de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten. Schep goed om tot alles gemengd is maar roer niet te lang, je roert anders de luchtigheid uit de zoete broodjes.

Meng de cranberry’s en de rozijnen door het beslag en schenk of schep het beslag. Ik gebruikte een muffinvorm met papieren vormpjes. Ik had de vormpjes iets te ver gevuld waardoor de zoete broodjes iets over de vorm rezen. Vul ze maximaal met 2/3 aan beslag als je dit niet wilt.

Bak de zoete broodjes 20 tot 25 minuten. Haal ze uit de muffinvorm en serveer meteen. Warm vonden we ze heerlijk, door midden gesneden met roomboter omdat we de broodjes zelf al zoet genoeg vonden. Hou je van zoet? Probeer dan zeker ook een lekker jam of lemon curd 🙂

Tess van zoet en verleidelijk combineerde het bananenbrood en Oma’s Tulband Cake en maakte daar een prachtige Bananentulband van.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs