Paasbrunch; Oma’s Tulband cake

Eigenlijk maak ik maar zelden een cake en dat komt door mijn moeder. Want wat ik ook doe, oma’s tulband cake daar wordt om gevochten. Als oma cake heeft gebakken dan maakt Bo, onze Golden, een extra lange wandeling want de puber moet gaan proeven. En Bo maakt net zoveel dagen lange wandelingen totdat de cake op is. En dan mag het beest het weer doen met een rondje om de kerk, letterlijk.

Ik ben zo vrij geweest dus de tulband cake van oma te fotograferen, ere wie ere toe komt en het recept is dus ook geheel van haar, gekregen van haar vader en zelfs gemaakt met zijn bakvorm. En die staat natuurlijk op tafel met Pasen. Maar ook met kerstmis en heul veel weken daar tussen in.

tulband cakeJe hebt nodig:

  • 300 gram roomboter
  • 300 gram suiker
  • 6 eieren
  • 400 gram bloem
  • scheutje melk
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • smaakstof

Oma gebruikt als smaakstof een zakje vanillesuiker of een flesje bakaroma maar de rasp van een halve citroen is ook heerlijk in deze cake.

Mix de boter met de suiker totdat deze romig en wit is. Mix de smaakstof door het boter – suiker mengsel. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe. Voeg pas het volgende ei toe als het vorige volledig is op genomen. Zeef de bloem , het zout en het bakpoeder in een kom en vervolgens nog een keer in je deegmengsel. Je zeeft de bloem dus twee keer. Mix de bloem op een lage stand in 3 delen door het beslag. Roer en nog een scheutje melk doorheen.

Vet je tulband vorm goed in met boter en bloem de vorm vervolgend met een flinke eetlepel bloem. Schenk het beslag in de vorm en bak de cake op de middelste stand in een voorverwarmde oven van 160 graden gedurende 68 minuten. Probeer met een saté stokje of de cake gaar is. Komt het stokje droog uit de cake dan is deze goed.

Laat de cake vijf minuten afkoelen in de vorm en los deze vervolgens op een rooster om verder af te koelen. In een afgesloten taartvorm blijft deze cake zeker 4 dagen goed.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs