Het regent gehaktballen!

Er wordt hier regelmatig iets nieuws uit geprobeerd en verschillende keukens worden in huize Manzjare gewaardeerd maar eens in de zoveel tijd hebben we zin in gewone gehaktballen. Met een twist natuurlijk want gewoon is ook maar gewoon. Maar wel met heerlijk bloemig gekookte aardappeltjes of aardappeltjes uit de oven. Maar rijst of bulgur kan natuurlijk ook heel goed. En met een heerlijke jus natuurlijk.

gehaktballen

Voor de gehaktballen:

  • 500 gram gehakt, half om half
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 2 theelepels thijm
  • 1 eetlepel mosterd
  • vers gemalen peper

Voor de jus:

  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel biber salcasi tatli*
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • worchestersaus

Snipper de ui heel fijn en kneed alle ingrediënten door het gehakt. Laat het gehakt vervolgens minimaal een uur rusten in de koelkast. Draai gehaktballen. Ik maak altijd kleinere balletjes (van ongeveer 50 gram) maar heb jij liever grotere gehaktballen? By all means 🙂

Bak de gehaktballen in een scheutje olie (of klontje braadboter) rondom bruin aan. Blus het geheel vervolgens af met een glas water en voeg de ingrediënten voor de jus toe. Roer goed door en laat vervolgens met de deksel op de pan de gehaktballen gaar stoven. Haal, als de gehaktballen gaar zijn, de deksel van de pan en laat de saus tot gewenste dikte inkoken. Maak eventueel op smaak met peper en zout.

*De biber salcasi tatli, een milde paprikapasta kun je bij de Turkse- en Marokkaanse winkel kunt krijgen. Heb je deze niet gebruik dan een extra eetlepel tomatenpuree.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs