2020; nieuwe kansen en koolhydraatarm eten

Een nieuw jaar en dus ook weer tijd om het bloggen op te pakken. Sinds een vier maanden heb ik me gericht op het koolhydraatarm / koolhydraat beperkt eten. En dat blijkt verrassend goed voor me te zijn.

Een vriendin meldde opeens dat ze zich niet goed voelde, de dagen erop werd dat slechter en terwijl ze aan het werk was voelde ze zich opeens zo slecht dat ze besloot naar de huisarts een stukje verderop te lopen. Ze bleek een suikerwaarde van 30 te hebben en dat, lieve mensen, is verre van goed. Ze las zich in en besloot het koolhydraatarm dieet uit te proberen om zodoende haar suiker goed te krijgen en te houden, zonder medicijnen. Bijkomend voordeel was dat ze afviel. Nu was dat niet het eerste streven maar, laten we eerlijk zijn, over het algemeen vinden wij dames het niet erg om een paar kilootjes of maten te minderen.

Ik besloot met haar mee te doen, las me ook in en stopte rigoreus met het eten van brood, aardappelen, pasta en rijst. Dat leek me moeilijk maar dat bleek uiteindelijk helemaal niet het geval. Een paar keer in de week eet ik 1 of 2 sneden koolhydraatarm brood, sporadisch een paar frietjes maar rijst en pasta heb ik niet meer aangeraakt. En pasta en ik waren zeg maar een heul leuk setje. Dames en heren, die broodbuik bestaat! Ik kan het niet wetenschappelijk bewijzen maar ik zie het aan mijn lijf. Niet alleen viel ik in 4 maanden tijd 11 kilo en twee maten af, ik heb geen maagklachten meer! En dat was voor mij een welkome verrassing en motivatie om de koolhydraten te blijven minderen in mijn dagelijks voedingspatroon.

Nu ga ik hier geen koolhydraatarme blog van maken om mensen te helpen of te overtuigen. Overtuig je zelf en zoek de nodige informatie elders op. Overleg eens met je huisarts en geloof niet alles wat je leest op het wereld wijde web. Er zijn zoveel meningen, doe gewoon waar jij je goed bij voelt. Wat ik wel ga doen is recepten delen, ervaring delen van producten wellicht die ik tegen kom en probeer. Ik ben an sich niet zo’n liefhebber van vervangers, heb gemerkt dat die me meestal niet bevallen maar dat weet je pas als je het geprobeerd hebt dus wellicht zie je dit wel eens van me langskomen. Maar toch voornamelijk, recepten, budgetvriendelijk en vooral niet verspillend.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs