Bananencake

Bananencake komt regelmatig langs op de vele foodblogs die ik lees maar ik heb het nog nooit zelf gemaakt. Omdat ik, buiten de taarten met fondant, zelden cake maak maar ook omdat oma iedere week wel een andere cake op tafel zet. Mijn mannen vinden altijd wel een reden om even langs oma te moeten 🙂
En om dan thuis ook nog een cake te maken vind ik dan weer een beetje overkill.

Maar ik zit een beetje in de bakmood. Vorige week een plaatkoek die ik al heel lang wilde maken en een baklava, die altijd scoort hier. Dus waarom niet ook eens aan de bananencake. En toen waren ook nog de bananen in de aanbieding…………

Ik zocht een simpel recept en vond dat bij Eslem van Mixed Kitchen. Ow my meid wat heb jij fijne dingen op je blog staan. Voor de verjaardag van ons kleine meisje aankomend weekend staat onder andere jouw börek op het menu.

Een heel klein beetje aangepast want ik had geen walnoten in huis maar wel amandelen maar ik denk dat dit geen probleem hoeft te zijn.

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 120 gram rietsuiker
  • 160 gram zonnebloemolie
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 2 overrijpe bananen
  • 60 gram walnoten (of amandelen dus)
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 1 theelepel zout

Vet een bakvorm in met een beetje olie. Dat kan natuurlijk een bakblik zijn of een cakeblik maar ik zag toevallig mijn gezellige tulband staan en heb die als vorm genomen.

Roer de eieren, de olie, de rietsuiker en de vanillesuiker goed door elkaar. Meng apart het zelfrijzend bakmeel met de speculaaskruiden en het zout.

Hak de noten en prak de bananen fijn. Roer het oliemengsel en het bloemmengsel goed door elkaar en schep de noten en de bananen door het cakedeeg. Stop met roeren als alles gemengd is!

Giet het beslag in de vorm en bak in een voorverwarmde oven op 180 graden (onder/boven). Begin met 30 minuten en probeer dan of een satéprikker er droog uit komt. Bak de cake anders nog 10 minuten. Mijn cake had in onze oven echt 45 minuten nodig.

De cake is heerlijk en terwijl ik een blik richting keuken werp zie ik dat ik al bijna kan zeggen dat de cake heerlijk was terwijl het arme ding amper de tijd heeft gehad om af te koelen. Jammer genoeg kwam de cake niet helemaal toppie uit de vorm dus de schoonheidsprijs heeft hij niet gekregen. Maar goed, ook die dingen gebeuren nou eenmaal in een keuken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Responses to Bananencake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs