Gado Gado

Vannacht kon ik weer eens niet slapen en lag ik naar de vele herhalingen te kijken van 24kitchen. Ik kijk graag naar Nadia en Merijn en ik hou van de simpele maar fijne recepten van Mounir die ik ook regelmatig uit probeer. Rudolphs Bakery is ook favoriet maar ik geloof niet dat ik ooit ook daadwerkelijk iets gemaakt heb van dit programma. Maar vannacht stond Danny op het menu, nou ja zijn gerechten dan en hij maakte Gado Gado. En dat was lang geleden. In gedachte speurde ik door mijn koelkast en besloot dat dit de maaltijd voor morgen zou worden. Lekker veel groenten, satésaus én vegetarische. Benieuwd wat de mannen ervan zouden vinden :)

Voor 4 personen:

  • Hard gekookte eieren, ik nam 2 eitjes voor de mannen, 1 voor het meisje en mezelf
  • Diverse groenten, beetgaar gekookt of gestoomd. Ik had sperzieboontjes, een paar wortels in reepjes, een rode paprika in reepjes, een half stronkje broccoli in roosjes en een kwart spitskool in repen.
  • Komkommer, in de lengte in vieren gesneden, zaadlijst eruit en in blokken van 1 cm gesneden
  • 1 bosuitje, in fijne ringetjes gesneden
  • 2 eetlepels geroosterde uitjes
  • Kroepoek

Schik de groenten op een grote schaal. Kook rijst, voldoende voor 4 personen en schep deze in het midden van de schaal. Schik gekookte eieren door de helft gesneden over de groente. Maak vervolgens een pindasausvan:

  • 300 ml halfvolle melk
  • 2 à 3 eetlepels pindakaas
  • Stukje gember van 1 cm of 1 flinke tl gemberpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl serehpoeder
  • 2 eetlepel ketjap manis
  • sambal naar smaak

Verwarm de melk in een pannetje en voeg al roerend de overige ingredienten toe. Begin met 2 eetlepels pindakaas en voeg eventueel nog een lepel toe als de saus nog niet dik genoeg is. Schep een paar eetlepels pindasaus over de groenten en garneer met de gedroogde uitjes en een paar stukjes kroepoek. Serveer de resterende pindasaus, kroepoek en eventueel geroosterde uitjes erbij aan tafel.

De mannen vonden het voor herhaling vatbaar maar volgende keer een stukje vlees erbij werd opgemerkt. Het meisje en ik vonden alle groentjes heerlijk en hebben het stukje vlees amper gemist, zeg maar gerust helemaal niet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One Response to Gado Gado

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs