Spruitenstamppot met chorizo en paprika

Bah wat is het koud buiten. Wat hebben we eigenlijk best een fijne zomer gehad en dan is tien graden minder opeens heel erg koud. Tijd voor warme ovenschotels en stamppotjes.
De laatste jaren probeer ik steeds een klein beetje variatie te brengen in de oer Hollandse stamppotten. Andere kruiden, een extra ingredient of net een andere manier van stamppot maken. Door geen melk of kookvocht toe te voegen maar alles gewoon grof te stampen. Of door groenten te grillen in plaats van te koken. Voor deze stamppot had ik een netje spruiten liggen maar ik wilde er wat extra smaak aan toe voegen. De smaak van chorizo waar je anders spekjes gebruikt maakte de stamppot extra hartig. Daarvoor vond ik zelf vlees toe voegen niet zo nodig, de mannen echter wilden er graag een stukje rookworst bij.

Voor 4 personen heb je nodig:
  • 700 gram aardappelen
  • 700 gram spruiten
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 150 gram chorizo aan een stuk
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • Peper en zout naar smaak
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken stukken. Spoel de aardappelen schoon en zet ze op het vuur. Ik kook mijn aardappelen en groenten altijd zonder zout maar doe jij dit wel dan kun je dit nu natuurlijk ook doen. Maak de spruiten schoon en voeg deze toe aan de aardappelen als deze tien minuten koken. Ik had vrij kleine spruitjes maar bij grote spruiten snijd ik ze altijd een keer door midden. Kook beiden tot ze beetgaar zijn en giet het kookvocht af. Laat de aardappelen en de spruiten even uit stomen.

Bak onder het koken van de de aardappelen en de spruiten de chorizo in blokjes gesneden in een pan. Je hebt verder geen olie nodig want uit de chorizo komt vet genoeg. Fruit de ui mee en laat deze even gaar worden. Voeg het paprikapoeder en het komijnpoeder toe. Voeg tijdens de laatste minuten de paprika in blokjes gesneden toe en laat even mee bakken. Stamp de aardappelen met de spruiten en roer het chorizo – paprikamengsel door de stamppot. Maak op smaak met zout en peper.

Zonder extra rookworst is deze spruitenstamppot 7 Weight Watch p.p.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs