Fast Food Friday; Kapsalon

Vrijdag is hier echt een dag waarop we snel geneigd zijn naar iets makkelijks. Boodschappen, allerlei activiteiten en ons nieuwe huis waar we druk mee bezig zijn maken dat er niet altijd veel tijd is om echt te kunnen koken. Ik zelf kwakkel al de hele week met m’n maag. Niet lekker, pijn en een doktersbezoekje verder heeft weer een riedeltje pilletjes opgeleverd. Zoonlief die vandaag terug komt van zijn vakantie Barcelona (voor het eerst naar het buitenland zonder z’n moeder zal mijn maag ook geen goed gedaan hebben). Zoonlief is gek op shoarma kapsalon maar toch is dat iets wat wij maar zelden halen. Buiten het feit dat je met een gezin van vier al gauw een kapitaaltje kwijt bent als je buiten de deur eten gaat halen heb je ook geen idee wat er allemaal onder dat dakje van sla en kaas zit. We hadden ons dus al eens voorgenomen om zelf zo’n schoteltje in elkaar te knutselen en om zoonlief te verrassen had ik vandaag voor alle ingrediënten gezorgd. En het was meer als geslaagd, al zeg ik het zelf 🙂
Voor 4 schoteltjes heb je nodig:
  • 4 porties frites (in ons geval werden er diepvriesfrites gebakken)
  • home made knoflooksaus (of een flesje als je dat liever wilt)
  • shoarmavlees
  • 1 rode ui
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 bakje champignons
  • 1/2 krop ijsbergsla
  • geraspte kaas
Snijd de ui in halve ringen, de champignons in halve plakjes en de paprika in blokjes. Snijd de ijsbergsla in reepjes en zet deze in water om te wassen. 
Bak de uien, champignons en het vlees in een scheutje olie tot het goed gaar en bruin is. Bak ondertussen de frietjes en laat de sla uit lekken. Voeg op het laatst de blokjes paprika toe en bak nog heel even met het vlees mee. Ik heb in dit geval spaanse aardewerken schaaltjes gebruikt maar het zou volgens mij ook goed op een diep bord kunnen. Schep een portie frites in de schaal en vervolgens een portie shoarmavlees. Verdeel er met een lepel wat knoflooksaus over. Dek de shoarma af met ijsbergsla en geraspte kaas en verdeel er nog een lepel knoflooksaus overheen.
 Laat de schaaltjes even gratineren onder de grill en dien meteen op.
Doordat alles niet drie kwartier in een dichte verpakking achter op een brommer gelegen heeft proef je nog heel goed het verschil tussen de frietjes en het vlees en is het geen hele massa. Dat vond ik zelf wel prettig. Bovendien weet je nu precies wat je op je bordje hebt liggen. Het shoarmavlees had ik gekruid gekocht maar wel nog bij gekruid. Hiervoor heb ik een flinke theelepel ras el hanout gebruikt, een flinke theelepel paprikapoeder, een halve theelepel komijnpoeder en een snufje kaneel. Dat komt de smaak zeker ten goede. Ook de knoflooksaus hadden we zelf gemaakt, het recept hiervan vind je hier.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs