Knoflooksaus
Twee knoflooksauzen, waarvan de tweede tegenwoordig het vaakste gemaakt wordt. Sinds ik het zelf mayonaise met een staafmixer ontdekt heb word er nog meer heel weinig mayonaise gekocht. Het is simpel, goedkoop en vooral veel lekkerder. Net als onderstaande zelfgemaakte knoflooksauzen.
Knoflooksaus I:
– 2 eetlepels frietsaus
– 2 eetlepels mayonaise
– 2 eetlepels Griekse of Turkse joghurt
– 2 à 3 tenen knoflook
– 1/2 tl suiker of een paar druppels zoetstof
– platte peterselie
– zout en peper
Alles goed mengen, liefst de avond ervoor al maken voor een goede knoflooksmaak.
Knoflooksaus II:
Maak zelf de mayonaise volgens dit recept. Voeg echter aan alle ingrediënten 2 tenen knoflook en een tak platte peterselie toe en gebruik dan pas de staafmixer. Verdun de knoflookmayo met yoghurt en ijskoud water. Voeg wat extra zout, peper en eventueel suiker naar smaak toe.
(Ik geef toe, de foto is niet geweldig)
Geef een reactie