Makkelijke maandag; nasi met een spiegeleitje

Wij vinden nasi het lekkerst als er zo weinig mogelijk toeters en bellen in zitten. Zeker geen pakjes en geen kruiden. Meestal is hetgeen wat ernaast ligt namelijk al genoeg gekruid. Jaren heb ik nasi gemaakt met zakjes van het bekende merk totdat ik er opeens geen meer had. En ik het dus moest doen met wat ik nog in de koelkast had liggen, een prei, een plak ham en wat eitjes. En dan blijkt opeens dat iedereen in huize Neptunes Kitchen dit gewoon veel en veel lekkerder vind 🙂

Voor 4 personen:
  • 250 gram rijst
  • 2 eieren
  • 1 stengel prei
  • 50 gram plakken ham
  • scheutje neutrale olie (zonnebloemolie)

Kook de rijst zoals je dat gewend bent (wij gebruiken een rijstkoker). Doe een scheutje olie in een wokpan of hapjespan en maak van de twee eitjes goed gaar roerei. Zorg dat je kleine stukjes hebt. Voeg vervolgens de ham in kleine reepjes toe en de prei in halve fijne ringetjes. Bak even goed door en roer dan de rijst erdoor.

 

Aan tafel maken we de nasi eventueel op smaak met een klein beetje ketjap en sambal.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs