Marokkaanse wortelsalade

Deze Marokkaanse wortelsalade is zo’n simpel bijgerecht waar ik helemaal blij van kan worden. Snel even een paar wortels schrappen en in dunne plakjes snijden en je hebt een zoet, hartig bijgerecht met de warmte van komijn en paprikapoeder. Ik had nog een paar worteltjes over van een ander gerecht, zocht een bijgerecht bij de Marokkaanse gehaktballetjes van vandaag en besloot er deze salade van te maken.

Marokkaanse wortelsalade

 

Dit heb je nodig als bijgerecht voor 4 personen:

  • 500 gram wortelen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepel citroensap
  • 1theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels verse koriander
  • 2 eetlepels platte peterselie

Schrap de wortelen schoon en snijd ze in dunne plakken met een kaasschaaf of mandoline. Kook de plakjes wortel in ongeveer 4 minuten beetgaar. Spoel de plakjes wortel met ijskoud water af om het kookproces te stoppen en de prachtig oranje kleur te behouden. Laat goed uit lekken.

Snijd of pers het teentje knoflook heel fijn. Snijd of hak de koriander en peterselie fijn en meng de plakjes wortel met alle andere ingrediënten. Laat de Marokkaanse wortelsalade minimaal een uur in trekken. Langer mag en komt de smaak zeker ten goede.

Erg lekker bij Bulgur en Marokkaanse gehaktballetjes.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs