Bulgur Pilavi met aubergine, courgette en kip
Toch zijn er nog veel mensen die het vreemd vinden dat hier wekelijks bulgur op tafel staat. Op de een of andere manier is de Turkse en Arabische keuken nog lang niet ingeburgerd in ons land, ondanks de vele immigranten. Veel Nederlanders hebben inmiddels de weg gevonden naar de Turkse en Marokkaanse winkeltjes maar vaak wordt daar dan toch weer gekozen voor bekende producten. Enerzijds is de taalbarrière natuurlijk vaak een probleem, anderzijds heb ik ook wel eens het gevoel dat men toch een eigen samenleving binnen Nederland wil blijven. Heel erg jammer want ik denk dat we beiden veel van elkaar kunnen leren en er bestaat denk ik geen mooiere manier dan te beginnen met het delen van elkaars voedsel.
Zelf kom ik tegenwoordig wekelijks in het Marokkaanse winkeltje een stad verder. Ik koop er groenten, fruit, rijst, droge en verse kruiden, kaas, brood en natuurlijk bulgur. Bulgur is ons huis veranderd van een rijst-achtig hoopje naast vlees en salade tot inmiddels geurige schalen met bulgur, verse kruiden en gegrilde groenten. Een beetje interesse in een andere cultuur kan je zoveel opleveren en ik leer iedere keer bij. Meestal serveer ik de groenten en het vlees apart op de schaal maar vandaar had ik niet zo veel zin in veel servies en aparte pannen. Liefst alles in een pan dus en zo snel en makkelijk mogelijk.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 kleine aubergine
- 1 kleine courgette
- 1 rode paprika
- 2 kipfilets (ongeveer 400 gram)
- 1/2 eetlepel ras el hanout
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 2 eetlepels biber salçası tatli (de milde variant)
- 3 à 4 eetlepels platte peterselie
- 1/2 blik kikkererwten
- 200 gram medium bulgur
- 280 ml gekookt water
- zout naar smaak
- neutrale olie
One Response to Bulgur Pilavi met aubergine, courgette en kip