Parelcouscous met ratatouille

Heerlijk vind ik het, om na het boodschappen doen met de nieuwe Allerhande op de bank te kruipen. Toen ik pas op mezelf woonde verzamelde ik ze allemaal maar ook de boekjes van alle andere supermarkten in de buurt. Dat liep natuurlijk al gauw uit de hand dus ik besloot hierin drastisch te minderen. Een keer in de zoveel tijd scheur ik de recepten uit die me echt leuk of apart vinden en de rest van het boekje gaat bij het oud papier. Alleen speciale exemplaren bewaar ik nog.

Parelcouscous met ratatouille

De Allerhande van deze maand staat in het teken van de Franse keuken en staat dus vol met een aantal klassiekers die iedereen wel kent. En daar is ratatouille er zeker een van. Een mengeling van prachtig gekleurde groenten met het aroma van mediterrane kruiden. Heerlijk! Ik besloot er een eenpans maaltijd van te maken met parelcouscous. Parelcouscous iets een stuk grover dan gewone couscous en was voor ons iets nieuws.

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 1 eetlepel neutrale olie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 gele paprika (of een rode mag ook)
  • 3 mooie rijpe trostomaten
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 tl thijm
  • 2 tl oregano
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • vers gemalen peper
  • 200 gram parelcouscous
  • 300 ml groentenbouillon
  • handvol platte peterselie

En zo maak je het:

Maak de bouillon en houd deze tegen de kook aan. Snipper de ui en teentjes knoflook fijn. Snijd de courgette, aubergine, paprika en tomaten in blokjes van 1,5 à 2 cm. Verhit de olie en zet hierin zacht de gesnipperde ui en knoflook aan. Niet te hoog vuur maar langzaam gedurende een minuut of tien laten garen.

Zet het vuur hoger en bak dan de aubergine een paar minuten en vervolgens de rest van de groenten met de thijm, oregano, komijn en paprikapoeder mee. Bak de tomatenpuree een minuut mee. Roer dan de parelcouscous door de ratatouille en schenk de bouillon erbij. Zet het vuur hoog, roer alles goed door en laat de bouillon nogmaals aan de kook komen. Deksel op de pan, vuur laag en 10 tot 15 minuten laten garen.

Snijd de peterselie fijn, meng een helft door de parelcouscous met ratatouille en strooi de rest er als garnering overheen. Lekker vegetarisch vond mijn grote liefde. Nu nog vlees erbij en dan is het nog lekkerderder. Het kleine meisje hoorde ik niet over courgette of aubergine, ze at alles lekker op. Want koekoes is echt lekker.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs