Bladerdeeghapje met bitterbal

Er zal vast wel iemand zijn die dit eerder maakte maar toch ontstond dit bladerdeeghapje met bitterbal gewoon bij ons in de keuken. Ik zag dat er nog een half pakje bladerdeeg in de diepvries lag wat op moest. Een hapje voor de mannen, omdat het vakantie is. Een quiche hebben ze geen zin in, gehakt duurt de mannen te lang want moet nog ontdooid worden en er zijn nog maar 2 plakjes ham. Dus het ham-kaas broodje wordt ook niks. Diepvries open en op zoek. Terwijl ik met een hand de zak bitterballen tegenhoud zodat ze niet uit de diepvries vallen doorzoek ik alle laden. En terwijl ik met twee handen een lade dicht wil duwen, vol is echt niet vol hiero, kleddert de zak met bitterballen uit de diepvries. Ik liefkoos de zak bitterballen met zoete woordjes. Die moet er ook eigenlijk uit, al is het maar omdat ie iedere keer eruit valt. Ow ja. Zou die ene met die andere? Ik zie een van de mannen knikken. Kan dat? Tuurlijk……

Bladerdeeghapjes met bitterbal

En ja, zoiets bedenk je natuurlijk niet om 11 uur ’s morgen dus het licht is ronduit knudde. En de foto ook. Dat jullie weten dat ik het zelf ook gezien heb. Maar we doen het toch. Omdat het kan. En omdat het vakantie is. Olé!

1 per persoon vond ik zelf voldoende maar er waren er 5 dus de mannen namen er lekker twee.

Voor 5 bladerdeeghapjes met bitterbal:

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 5 bitterballen
  • 1 eigeel
  • 1 eetlepel (koffie)melk
  • mosterd
  • sambal

Verwarm de oven voor op 220 graden. Laat ondertussen de plakjes bladerdeeg en de bitterballen 10 minuten ontdooien. Klop het eigeel lost met de eetlepel melk.

Bladerdeeghapje met bitterbal

Schep op iedere plak bladerdeeg in het midden een flinke theelepel mosterd. Schep bovenop de mosterd een klein beetje sambal naar smaak. Strijk met een bakkwast een beetje ei-mengsel langs de randen van de bladerdeegplakjes en vouw de plakjes dicht. Het kan zijn dat je de plakjes een heel klein beetje moet op rekken. Druk de randen goed dicht, ik gebruik een vork om ervoor te zorgen dat de randen goed verzegeld zijn. Bestrijk de bladerdeeghapjes met de rest van het eigeel.

Bak de bladerdeeghapjes met bitterbal 25 minuten in de voorverwarmde oven. Pas op, de bitterbal is echt goed heet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs