Ranch dressing

Kijk rond op een site met Amerikaanse producten of recepten en ik weet zeker dat je een recept voor de Ranch dressing tegen gaat komen. En ze gebruiken het overal voor. Op de sla, de pasta, de boterham maar de kruiden worden ook gebruikt voor dips, hartige snacks, smeerbare kaasjes en noem het maar op. Verkrijgbaar als kant en klare versie uiteraard maar ook de kruidenmengsels kun je in Amerikaanse supermarkten volop krijgen.

Ranchedressing

De Ranch dressing werd, uiteraard, ontwikkeld op een ranch. Hoe kan het ook anders. Ergens in de 50-er jaren maakte Steve Henson de dressing voor het eerst. Samen met zijn vrouw verkocht hij de dressing en de kruidenmengsels om in 1972 de receptuur te verkopen aan een grote firma. Veel later werd Ranche an sich als smaak ontwikkelde en ontstonden er allerlei producten die de “ranch” smaak hebben, beginnende met Cool Ranch Doritos.

Onderstaand recept maakt een flinke portie dressing. Bewaar de dressing in een afgesloten schone pot en dan kun je de Ranch dressing in de koelkast een week bewaren.

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels sour creme
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 eetlepel platte peterselie fijn gesneden
  • 2 eetlepels verse bieslook fijn gesneden
  • 1 theelepel gedroogde dille
  • 1 theelepel uipoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl vers gemalen zwarte peper

RanchedressingMeng alles ingrediënten, verdun de dressing eventueel met twee eetlepels melk. Verdunnen met water zwakte naar mijn mening de smaak teveel af. Maak een magere variant door halfvolle mayonaise te gebruiken of de sour creme te vervangen door magere yoghurt. Het verandert de smaak van de Ranch dressing natuurlijk wel maar we vonden de dressing ook met magere yoghurt erin nog erg lekker.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs