Steakhouse Pizza

Mijn mannen houden van vlees en van pizza. En nog van heel veel meer dingen maar het allerliefst als er vlees bij zit. Maar pizza mag ook. Een fraai stuk rundvlees, medium gebakken. Maar een royaal belegde pizza gaat er ook in. Of allebei. Allebei? Tegelijk? Wat als ik nou  een mega pizza maak zonder al teveel groenten maar wel met gebakken uien. En vlees! Mooie repen medium gebakken rundvlees. Een pizza voor echte mannen….. en vrouwen natuurlijk. Het vergt wat voorbereidingen, deze Steakhouse pizza en hij staat niet in een kwartier op tafel. Dus de afwas? Hebben de mannen met alle liefde gedaan. Yihaa!

steakhouse pizza

Ik doe regelmatig boodschappen in Duitsland, aangezien ik er maar tien minuten fietsen vandaan woon, dat zal ik vast vaker vermeld hebben. En bij de Duitse slager lagen fraaie lappen Flankensteak. Kort om en om grillen op de BBQ was het advies, laten rusten en in dunne plakken snijden. Maar wat is het? Een tijdje rondbrengen op Google leerde me dat de Flankensteak, in het Engels Flank steak en in Nederland bekend onder de naam Bavette, gesneden wordt van de zijflank.

We begonnen met de basis, “die bodem”, en dat is hier vaak een gezamenlijke onderneming. Ik maak het deeg, de man kneed en rolt uit en de fijne puber en ik beleggen de boel. De fijne puber haakte af vandaag want het aangeschoven pubermeisje verdiende zijn onverdeelde aandacht. En terecht, begrijpelijk, zolang hij maar fijn aanschuift als het tijd eten is. Bovenop de pizza een basis tomatensaus en dan een laag heerlijk zacht en zoet gekarameliseerde rode uien en mozzarella. Een zacht, zoet en smaakvol bedje voor heul veul steak.

Voor vier royale porties heb je nodig:

  • 1/2 portie pizzadeeg
  • ca. 350 gram Bavette maar elke goed biefstuk voldoet
  • 2 rode uien
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1/2 tl cayennepeper of pikant paprikapoeder
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 4 eetlepels balsamico azijn
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bol mozzarella
  • peper en zout
  • handvol rucola sla

Neem een halve portie van dit pizzadeeg, we maakten van deze halve portie nog steeds twee flinke pizza’s maar de man houdt van een bodem, zo dun, dat menig vloeipapiertje spontaan aan afvallen denkt. Rol het deeg uit en zet het even aan de kant. Haal je biefstuk uit de koelkast en laat op temperatuur komen.

Snijd de uien in halve ringen en bak ze in ongeveer 10 minuten zacht in heel weinig olie. Voeg de bruine basterdsuiker, de cayennepeper, de worcestersaus en de balsamicoazijn toe en laat de uien op zacht vuur nog 10 tot 15 minuten sudderen tot de balsamico ingekookt is en de uien zacht en gekarameliseerd zijn. Pureer de gepelde tomaten met de knoflook en de tomatenpuree. Maak op smaak met een beetje zout en peper.

Beleg de pizza met de tomatensaus en verdeel daarover de gekarameliseerde uien en de mozzarella in dunne plakken. Bak de pizza in een voor verwarmde oven van 220 graden in 15 tot 20 minuten af.

steakhouse pizza

Kruid de biefstuk met peper en zout en bak de biefstuk zoals je hem graag hebt. Wij hebben de biefstuk het liefst medium tot raw en aangezien de bavette vrij dun is was 3 minuten aan beide zijden meer dan voldoende. Verpak de biefstuk in aluminiumfolie en laat een kwartiertje rusten. Snijd de biefstuk in dunne repen en verdeel deze over de af gebakte pizza. Verdeel de rucola over de pizza en maal er nog een beetje zout en peper overheen.

Serveer met een koolsalade, steaksaus of knoflooksaus.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs