Salade Caprese

Een van mijn favoriete salades is de salade Caprese. Een grote schaal dikke plakken tomaat afgewisseld met plakken lekkere mozzarella en blaadjes basilicum. Wat ons betreft heeft de salade eigenlijk niet veel meer nodig dan een scheut goede olijfolie, peper en zout.

Nadeel is dat, als je de salade Caprese voor een grote groep maakt, je erg veel mozzarella nodig hebt dus erg budgetvriendelijk is de salade niet. Je maakt de salade niet makkelijk vooraf omdat de plakken tomaat dan door lopen en je een waterige schaal krijgt. Ik hebben dit op gelost door de salade anders op te maken, gemengde sla toe te voegen en voor de kleur een paar smaakvolle zwarte olijven. Ik gebruik mooie smaakvolle cocktail trostomaten die ik in parten snijd en op het laatste moment tussen de salade steek. Een dressing van olijfolie en balsamico azijn zet ik ernaast.

Salade Caprese

Voor deze salade voor 6 tot 8 personen heb je nodig:

  • 200 gram gemengde sla
  • handje vol rucola
  • 1 bol mozzarella
  • 15 zwarte olijven
  • 250 gram cocktail trostomaten
  • handvol blaadjes basilicum

Voor de dressing:

  • 50 ml balsamico azijn
  • 100 ml Extra Virgin olijfolie
  • scheutje truffelolie
  • 1 flinke theelepel mosterd
  • peper en zout

Maak de sla schoon en droog. Snijd de olijven door midden en de bol mozzarella in blokjes van ongeveer 1 cm. Klop de ingrediënten voor de dressing en zet deze koel weg tot gebruik. Snijd de tomaten, afhankelijk van de grootte in 2 of 4 parten. Schik de sla over een grote schaal en verdeel daarover de blokjes mozzarella en de olijven. Verdeel de blaadjes basilicum over de salade en als laatste de partjes tomaat.

Serveer de dressing er apart bij. Rooster eventueel 2 eetlepels zonnebloempitten of pijnboompitjes en verdeel deze, vlak voor het serveren, over de salade caprese.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs