Spaanse Pikante Paprikasaus
Omdat ik regelmatig op zoek ben naar nieuwe recepten voor onze Middellandse Zee buffetten surf ik regelmatig rond op Spaanstalige websites. Helaas spreek ik geen Spaans, dat zou ik nog wel eens willen leren, dus ook dan weer is Google mijn vriend. Maar in dit geval zullen we het eens zijn dat mijn vriend een lichte afwijking heeft, of in ieder geval ook niet zo heel goed is in het vertalen want het ene vertaalde recept is nog meer hilarisch dan het andere.
Het kost soms wat denkwerk maar uiteindelijk komen we er wel uit. Af en toe mis je een ingrediënt dat je dan op de gok moet aanvullen en daaruit ontstaat dan onderstaande Spaanse Pikante Paprikasaus. Die in eerste instantie niet eens zo heel enthousiast ontvangen werd. Maar uiteindelijk werd het schaaltje met een laatste stukje brood uitgeveegd. En dan mag je toch best van een succesje spreken denk ik.
Je hebt nodig:
- 2 rode paprika’s
- 1/2 tot 1 hele Spaanse peper
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 snee witbrood
- 5 eetlepels olijfolie, extra virgin
- 2 eetlepels sherry
- 3 eetlepels citroensap
- bladpeterselie
- zout
Grill de twee paprika’s tot ze zwart geblakerd zijn. Ik doe dit het liefste op het gaspitje van het fornuis. Doe de paprika’s als ze rondom gegrild zijn in een plastic zakje en laat ze daarin afkoelen.
Snijd de korst van de snee witbrood, bestrijk het brood aan twee zijden met olijfolie en bestrooi met het paprikapoeder. Rooster de snee brood in een droge koekenpan aan beide zijden goudbruin en laat afkoelen.
Verwijder het geblakerde vel van de paprika’s en ontdoe ze van zaadlijsten en zaad. Maak de Spaanse peper schoon, ontdoe de peper van zaad en zaadlijsten. Pureer de paprika’s met de Spaanse peper, knoflook, het brood, de olijfolie en de sherry azijn. Voeg naar smaak zout toe aan de Spaanse Pikante Paprikasaus.
Serveer de Spaanse Pikante Paprikasaus bij de tapas, als dip of als saus bij de BBQ.
Geef een reactie