Pizza Rolls

Het is weer Foodblog Swap tijd! Een paar maandjes heb ik deze ontzettend leuke recepten uitwisseling in Foodblog land overgeslagen omdat ik het vooral heel erg druk had met andere zaken maar deze maand vond ik het wel leuk om weer eens mee te doen. Deedylicious is geen Foodblog. Wendy, de blogger achter Deedylicious blogt over muziek, design, beauty, fotografie en food dus. Geen ontzettend ingewikkelde recepten, gewoon makkelijk, leuk en vooral lekker natuurlijk. En dat past precies in ons straatje.

Omdat het in ons zuidelijk Sittard momenteel meivakantie is besloot ik iets uit te kiezen wat ik samen met de mini muis zou kunnen doen. Dat betekende uiteindelijk dat deze blog een dagje later dan gepland online kwam maar dan heb je wel wat.

We gingen samen pizza rolls maken, alleen koos ik niet voor een restje pizzadeeg maar voor bladerdeeg. Met een simpele tomatensaus, verse bascilicum, cherrytomaatjes en mozzarella. Nog steeds heel erg simpel maar ontzettend lekker.

foodblogswap

Je hebt nodig:

  • een rol bladerdeeg of een aantal plakjes
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel balsamico
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogd basilicum
  • verse blaadjes basilicum
  • cherrytomaatjes
  • zwarte en groene olijven (of een van beide)
  • mozzarella

pizza rollsVet een muffinvorm goed in en verwarm de oven voor op 225 graden Celsius, onder en bovenwarmte.

Rol het bladerdeeg uit of rol de plakjes aan elkaar. Maak vervolgens repen van ongeveer 5 cm breed bij 20 cm lang. Scheur blaadjes bascilicum in stukken, snijd de cherrytomaatjes en de mozzarella in stukjes en hak de olijven fijn.

 

pizza rollsRoer de tomatenpuree, de balsamico en de gedroogde oregano en basilicum door elkaar. Verdun eventueel nog met een klein beetje water.

Bestrijk de repen  bladerdeeg met de saus. Zorg dat de saus niet te waterig is en laat de randen van het bladerdeeg vrij van saus. Beleg de repen vervolgens met de stukjes cherrytomaat, mozzarella, de schijfjes olijf en de basilicum.

 

 

 

pizza rollsRol de repen bladerdeeg op, niet te los zodat het beleg eruit valt. Zet de rolletjes op een kant in de muffinvorm en bak ze 20 tot 25 minuten totdat het bladerdeeg knapperig en gaar is.

 

 

 

 

 

pizza rollsDe kleine mini muis vond het voornamelijk leuk om mee te doen en te snoepen van de tomaatjes, de olijfjes en de mozzarella. De fijne puber daarentegen was meer enthousiast over het eindresultaat en bedacht al etende de nodige variaties die nog uitgeprobeerd kunnen worden.

Deze Foodblogswap april 2015 werd door Jolande van Beproefd van mijn weblog gebakken. Zij maakte de kokosmakronen van de mamma van Marielle, die hier ook nog regelmatig op tafel staan. Dit keer met toevoeging van een laagje chocolade :)

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One Response to Pizza Rolls

  • Ha Jolanda! Leuk dat we ook nog naamgenoten zijn, zeg. Dit lijkt mij ook een prima recept, ga ik bewaren voor een feestje of zo. Zet nog even de link erin van Deedylious. Dan kun je ook meteen kijken. Groetjes,
    Jolande

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs