Rode uiensoep met witte port.
Wat een week hebben we erop zitten. Met heel veel uren in de keuken zonder dat er iets zichtbaar was op deze foodblog. Ik steek behoorlijk wat uurtjes vrijwilligerswerk in de Éngele van Zitterd-Gelaen en vorige week vatte men het plan op om samen met een lokale politieke partij een diner te organiseren. Een diner bedoeld voor de gezinnen voor wie wij wekelijks een levensmiddelen pakket verzorgen maar ook voor de vrijwilligers die zich de afgelopen maanden keihard hebben ingezet voor al die mensen. De politieke partij zelf zou gaan koken maar als gauw bleek dat dit geen haalbare kaart zou worden. Kookbuis en sloof werden dus uit de kast getoverd en een week lang waren we bezig met de voorbereidingen, de boodschappen, het inrichten en opruimen van een diner ruimte, het versieren, het uiteindelijke koken en serveren van een drie gangen maaltijd voor 48 volwassenen en 15 kinderen. Op het menu stond een Griekse maaltijd, met een heldere kippensoep als voorgerecht, kipsouvlaki met witte koolsalade, komkommer en tzatziki als hoofdgerecht en vers gemaakte baklava met perziken en honing als dessert, met voor de kinderen een ijsje. Een heel klein kijkje in de keuken van afgelopen week (wegens privacy redenen van onze cliënten hebben we gen foto’s gebruikt waar de cliënten zelf op staan)
- 1 kilo rode uien
- 1/2 winterwortel
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 flinke theelepel thijm
- 100 ml droge witte wijn
- 50 ml witte port
- 1500 ml water
- 3 bouillonblokjes (groente)
- selderieblad
- platte peterselie
- Vers gemalen zwarte peper

Geef een reactie