Courgettesoep

Het begin van een nieuwe week na een weekend hard werken en, eerlijk gezegd, ook niet al te gezond eten. Hier en daar wat proeven van het diner maar veel verder kwam ik niet. En zondag had ik geen zin om uitgebreid in de keuken te staan dus werden er frietjes gemaakt. Feest voor de kids natuurlijk maar minder goed voor de slanke lijn.

Maandag stonden er dus veel groenten op het programma met, om te beginnen, een heerlijke courgettesoep. Na de uiensoep van gisteren had ik de smaak te pakken en besloot ik, met een blik op de koelkast, vandaag voor een courgettesoepje te gaan. Met een vleugje prei en een restje knolselderij en peterselie. Boordevol smaken én zeer gezond. Voor de Weight Watchers onder ons, een soepje met 0 punten.
Voor 6 borden heb je nodig:
  • 1 courgette
  • 1/2 prei (alleen het groene deel met een beetje wit)
  • 1 ui
  • 1/4 knolselderij
  • 1 ui
  • flinke hand vol platte peterselie
  • 2 groentenbouillon blokjes
  • 1200 ml water
  • Vers gemalen peper
Snijd de ui, de courgette en de knolselderij in grove blokjes en de prei in grove ringen. Was de groenten goed en doe deze met aanhangend vocht in een ruime ketel. Laat de groenten even zweten en voeg vervolgens het water en de bouillonblokjes toe. Laat de soep 20 – 30 minuten zacht door koken.
Hak de peterselie grof en voeg deze toe aan de soep. Laat nog een minuutje mee koken en pureer de soep vervolgens in een blender of met de staafmixer tot een gladde soep. Maak op smaak met eventueel iets extra zout en vers gemalen peper.
Deze courgette soep is favoriet bij ons allemaal, zelfs het kleine meisje die tegenwoordig iets kieskeuriger is, smikkelt de soep lekker op. Hou je wel van een paar extra calorieën dan is een scheutje room of een flinke lepel crème fraîche door de soep of rechtstreeks op het bord ook erg lekker.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs