Quiche met prei, champignons en camembert.

Ach ja, Valentijnsdag. De dag waar de ene helft zich vol overgave stort op het geven van cadeaus, het kopen van bloemen en wat al niet meer. De andere helft roept hardop dat Valentijnsdag commercieel is, bedacht door winkeliers en roept nog harder dat hij of zij de ander het hele jaar door laat weten “the one” te zijn. En ondertussen roepen we om het hardst dat “onze” zwarte piet moet blijven want dat hoort bij onze cultuur. Sure en dat de pepernoten al in augustus in de schappen liggen en dat de gemiddelde krantjes bezorger een hernia over houdt aan al die speelgoed boeken in oktober heeft ook helemaal niets met commercie te maken.

Goed, wij doen wel aan Valentijnsdag maar we maken er geen ophef over. Een bloemetje, lekker uit eten, de dingen die we normaal ook eens in de zoveel tijd pogen te doen. Valentijnsdag werd voor ons vier jaar geleden opeens een dag om nooit te vergeten. Mijn partner moest me zwanger en wel op een zaterdagnacht achter laten op een OK. Om me een uur later terug te krijgen met de wetenschap dat hij me moest gaan vertellen dat zwanger worden er niet meer in zou zitten. 14 februari werd voor ons opeens een zwarte dag. Maar we hebben er ons niet bij neer gelegd en een jaar later, precies op 14 februari 2010 overhandigde ik mijn partner als valentijnscadeau een positieve zwangerschapstest. En om die positieve flow erin te houden besloten we twee jaar later op valentijnsdag in ondertrouw te gaan. Dus ja, Valentijnsdag is voor ons een speciale dag geworden, waar we toch even bij stil willen staan. Dus de kindjes gaan vanavond naar opa en oma en wij gaan lekker ergens eten, misschien een filmpje pakken als we niet te moe zijn van al het harde werken dat we doen. Maar vooral om te vieren dat, wat we ook tegen komen, we het samen overwinnen.

Dus “geine zeute kroam” zoals mijn liefde dat zegt, geen hartjes, gebakjes, bonbons of fondant. Een hartige taart met stevige groenten, spek en kaas want dat heeft mijn harde werker nodig. Speciaal dus voor Valentijnsdag, voor mijn grote liefde:

Voor een Quiche vorm van 26 cm heb je nodig:

 • 5 plakjes bladerdeeg (plus eventueel 1 extra voor de decoratie)
 • 1 rode ui
 • 1 teen knoflook
 • 1 prei
 • 125 gram magere spekblokjes
 • 250 gram champignons
 • 1 Spaanse peper
 • 1 tl Provençaalse kruiden
 • Vers gemalen peper en zout
 • 5 eieren
 • 1 beker crème fraîche
 • 50 gram camembert
Verwarm de oven voor op 225 graden (boven/onderwarmte)
Laat de plakjes bladerdeeg licht ontdooien en bekleed daarmee een ingevette Quiche vorm. Prik met een vorm hier en daar wat gaatjes in het bladerdeeg.
Maak de prei goed schoon en snijd deze in dunne halve ringen. Snijd de ui in fijne kwart ringen. Snijd ook de champignons in halve plakken. Snijd de peper in dunne ringetjes (ik heb de pitjes eruit gehaald). Bak de spekblokjes in een ruime pan aan. Bak vervolgens de ui een paar minuten mee. Voeg de prei en champignons toe en bak deze op een iets hoger vuur gaar. Roer de knoflook, de kruiden en de peper erdoor. Maar op smaak met peper en zout en laat het mengsel afkoelen.
Klop ondertussen de eieren met de creme fraiche even goed op met een garde. Verdeel het prei-champignon mengsel over het bladerdeeg in de vorm en schenk er het ei-mengsel overheen. Snijd de camembert in kleine stukjes en verdeel deze over de Quiche, druk de kaas in het ei-mengsel.
Leg de decoratie van bladerdeeg op de Quiche en bak deze dan gedurende 25 minuten op 225 graden.
Ik wens iedereen heel veel liefde!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One Response to Quiche met prei, champignons en camembert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs