Piadina’s

Stiekem vind ik Jamie Oliver gewoon leuk. De manier hoe hij tig Propoints aan olijfolie drizzelt, met potten en pannen gooit. Maar ook hoe hij keer op keer weer iets weet te verzinnen dat scoort. 30 minutes, nee we doen het in 15 minutes, we helpen alle Engelse kids aan een gezonde lunch, geven on the side een stel opgegeven tieners een toekomst in z’n restaurant en of dat nog niet genoeg is helpt hij ons allemaal uit de recessie met Save with Jamie. En terwijl hij met z’n rechterhand het volgende boek al schrijft, zet hij met zijn linkerhand handtekeningen tijdens z’n zoveelste tour over de wereld en knuffelt hij voor elke camera die het maar wil zien zijn mooie Jools en vier kids (of zijn het er al vijf inmiddels?).

Maar toch, ik mag em wel. Terwijl hij het heeft over drizzles, zips en drops, hij iedereen om zich heen darling en love noemt vindt hij alles brilliant, amazing, dashing en fabulous. En dat is het natuurlijk ook want ik word al moe bij de gedachte aan zijn agenda alleen. En natuurlijk weet ik wel dat er een complete organisatie achter hem zit en dat de piadina echt niet door hem of zijn team bedacht is. Maar toch, je moet maar op het idee komen om zo’n ultra simpel Italiaans broodje te pimpen, te stylen, op z’n best te fotograferen en het vervolgens midden op een pagina in je nieuwe boek te zetten. En dat ik weet niet hoeveel duizend keer verkopen. Want of je nou fan bent of niet, een ding moet je hem na geven, dat doet ie gewoon goed.

Voor 2 flinke piadina’s heb je nodig:

  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 60 ml lauw-warm water
  • flinke snuf zout

En dat is het!. Dat alleen al maakt het dat ik dit wilde proberen. Want geef toe, hoeveel simpeler kan een broodje zijn? Roer alles door elkaar met een lepel, schep alles op je aanrecht en kneed het goed door tot een soepel deeg. Deel het deeg door 2 (of door 4 als je liever kleinere broodjes hebt). De pan die ik op de foto gebruik is er een van 28 cm, om je een idee te geven van het formaat broodje. Rol de broodjes uit tot een ronde lap van ongeveer een halve cm dik. Vet een pan licht in met

olie en bak je piadina’s. Ze bollen licht op terwijl ze bakken. Bak de piadina’s in ongeveer 8 minuten rondom gaar.

Je kunt ze door midden snijden en gebruiken als een soort van pita, vullen met een kaasmengsel maar wij gebruikten ze bij een Surinaamse maaltijd als brood om in de saus te dopen. Sneller klaar dan roti’s en ontzettend lekker.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs