Kaas – uien brood
Je komt verschillende recepten tegen als je kaas uien brood in tikt bij google. Varierend van bake off stokbroden en ciabatta’s die belegd worden met ui en kaas tot deegjes die uren, zo niet dagen nodig hebben. Ik wilde er best wel wat tijd in steken maar het moest wel vandaag nog op tafel staan. Zuurdesem zat er dus niet in, al staat dat echt in m’n top tien van dingen die ik binnenkort nog eens wil doen. Maar een afbak broodje vond ik het ook weer net niet. Ik kwam uit bij een tussenweg tussen een focaccia, een stokbrood en een Turks brood. Gevonden op een Turkse website met wat aanpassingen van mezelf.
- 500 gram bloem
- 10 gram zout
- 1 zakje gist
- 300 ml lauw-warm water
- scheutje olijfolie
- 3 uien
- 75 gram geraspte oude kaas
- 1/2 tl oregano en 1/2 tl thijm
Het originele recept gebruikt ook nog 4 eetlepels olijfolie in het brood. Ik heb het brood een keer zonder en met de olijfolie gemaakt en vond het brood zonder de olie fijner, iets luchtiger. Het laatste heeft daardoor mijn voorkeur. Gebruik gerust meer of minder uien en kaas als je dat wilt.
Geef een reactie