Pastasalade met artisjok en chorizo

En de zomer gaat maar door en gaat maar door. Nog heel even en ook wij hebben vakantie dus we hopen een heleboel veel dat er dan ook nog wat zon overgebleven is. Veel gewerkt deze week, het was weer zo’n week waarop ik niet vooruit kom en iedereen die me in de weg staat het liefst omver maai. “Damn those hormones” zucht mijn grote liefde wel eens maar hij is slim genoeg dat niet zo hard te doen dat ik het kan horen.

pastasalade met artisjok en chorizo

Halverwege de week nog een klein buffetje verzorgd dus ik zat nog volop tussen artisjokken. Maar de mannen waren even klaar met de tapas, ze willen met dit mooie weer het liefst pastasalades en gegrild vlees op de BBQ. Een pastasalade dus met in de hoofdrol artisjokken en chorizo.

Voor 4 personen heb je nodig.

  • 1 portie gemarineerde artisjokken
  • 300 gram ongekookte pasta
  • 1 rode ui
  • 150 gram chorizo
  • 1 gegrilde paprika
  • 125 gram cherry tomaten
  • 15 zwarte olijven
  • 100 ml zure room
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 3 eetlepels platte peterselie
  • peper en zout

pastasalade met artisjok en chorizoKook de pasta beetgaar, spoel deze goed af onder de koude kraan en laat de pasta afkoelen. Snijd de gemarineerde artisjokken in de lengte een keer door midden zodat je 1/8 artisjokken krijgt. Snijd de rode ui in dunne kwart ringen, de chorizo in kleine blokjes en de gegrilde paprika in kleine reepjes. De cherrytomaten en olijven snijd je door midden.

Laat de pasta goed uitlekken en meng alle ingrediënten door de pasta. Laat de smaken van de pastasalade met artisjok en chorizo een uurtje goed intrekken in de koelkast maar langer mag zeker ook. De fijne puber vond het restje dat hij de dag erna meenam naar zijn werk eigenlijk nog lekkerder.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs