Gemarineerde Artisjokken

Een van de gerechten die ik vrijwel altijd op een tapas buffet zet zijn deze gemarineerde artisjokken. En altijd als ik het op een buffet zet merk ik dat maar weinig mensen artisjok kennen, ooit gegeten hebben of willen eten. Omdat het niet goedkoop is zal een van de redenen zijn.Ik koop de artisjok kwarten bij de groothandel in blikken van 3 liter wat ervoor zorgt dat het een stuk goedkoper is. Maar 3 liter artisjokharten maak je natuurlijk niet in je eentje op en ook niet met z’n vieren. Ze zijn dermate zacht dat invriezen me geen optie meer lijkt al heb ik dat nooit geprobeerd.

Ik koop ze dus eigenlijk ook alleen als er een buffet op de planning staat. En dat was dit weekend. Dus dan maak ik 3 liter gemarineerde artisjokken en zorg ervoor dat er een fraai schaaltje voor ons achterblijft in de koelkast. Maar ze zijn natuurlijk ook in kleine blikjes te krijgen dus voor iedereen die het toch eens wil proberen want ze zijn echt heel erg lekker.

gemarineerde artisjokken

 Dit heb je nodig:

  • 1 blik artisjok kwarten (400 gram)
  • 1 teen knoflook
  • 1 handvol platte peterselie
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • zout en peper
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1/2 gegrilde paprika

gemarineerde artisjokkenLaat de artisjok kwarten goed uitlekken in een zeef of vergiet. Mix ondertussen in de keukenmachine van je staafmixer (of met de staafmixer zelf) de peterselie, olijfolie, citroensap, zout en peper tot een gladde marinade.

Snijd de gegrilde paprika in reepjes of blokjes en meng ze, samen met de marinade, door de artisjok kwarten. Druppel de wijnazijn over de artisjokken en laat de gemarineerde artisjokken een paar uurtjes koel in trekken.

Serveer ze als bijgerecht of als onderdeel van je tapas.

Uiteraard zijn de foto’s niet van allerbeste kwaliteit omdat ze ter plekke gauw zijn gemaakt. Het voetje in beeld was van de dochter van de klant en die kun je natuurlijk niet uit beeld meppen…. 🙂 Ze waren overigens erg enthousiast.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One Response to Gemarineerde Artisjokken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs