BLT Salad

Al die buien putten me uit, letterlijk. Want met het benauwde weer zet ik zoveel mogelijk alle ramen en deuren open. Zo net voor een flinke bui waait het allemaal even lekker door, heerlijk een beetje frisse lucht in huis. Maar dan gaat het los en dan moet ik werkelijk sprinten door het hele huis heen. Welk raam doe ik eerst, waar hangt nog iets buiten, is er nog was aan de lijn? Doen we eerst alle ramen aan de achterzijde omdat daar de regenslag op staat of ren ik etage voor etage af. Alles dicht? Ow de bui is alweer over, hallo zon, ik ben er zo. Even alle ramen weer open gooien…..

Tijd voor iets lichts, iets makkelijks dus. We kennen natuurlijk allemaal de BLT sandwich, het bekende broodje met Bacon, Lettuce and Tomato (bacon, sla en tomaat). Heerlijk frisse knapperige sla met zoute gebakken bacon en tomaat. Met een beetje mayonaise op. Heerlijk voor bij de lunch of bij de picknick. Vandaag maakte ik een variant van deze sandwich als salade. Met als uitgang de rode en gele tomaatjes uit eigen tuin. Wat zijn ze mooi he, allemaal met hun eigen formaat, geen van allen perfect gevormd maar juist daardoor gewoonweg prachtig. Je zou er zo een schilderijtje van kunnen maken…………….

BLT Salad

De BLT Salad dus met knapperige romaine sla, verser dan verse tomaatjes, knapperig gebakken bacon en voor het sandwich effect croutons van maisbrood. En omdat ik gewone mayonaise opeens te gewoon vond maakte ik een lichte Ranche Dressing erbij.

Voor ruim vier personen heb je nodig:

  • 2 kleine kropjes romaine sla (of 1 grotere)
  • 4 gemengde tomaten (of alleen rode)
  • 1 kleine rode ui
  • 3 sneden lekker brood
  • 10 zwarte olijven
  • 1 eetlepel chili olie

Snijd de sla in repen en was deze goed schoon. Bak de bacon in een drupje olie krokant in een pan. Haal de bacon uit de pan en laat de plakjes even uitlekken op een stukje keukenpapier. Snijd ondertussen het brood in blokjes en bak deze goudbruin in een eetlepel chili olie in dezelfde pan totdat deze mooi krokant zijn. Laat de croutons afkoelen.

Snijd de olijven doormidden, de rode ui in fijne halve maantjes en de tomaten in partjes. Laat de sla uitlekken en verdeel deze over een grote schaal. Verdeel over de sla de tomaat, olijven, ui en croutons. Verkruimel de plakjes bacon en strooi deze als laatst over de salade. Druppel er een beetje dressing overheen of serveer de dressing apart. Ik denk zelfs dat alleen een beetje citroensap en olijfolie ook meer als voldoende zouden zijn. Want met zoveel smaken in een saade heb je eigenlijk geen dressing nodig.

BLT Salad

 

 

Toch, als je op internet eens goed rond struint zie je dat ook daaraan iedereen zijn eigen invulling geeft. En ik dus ook. Uitgang waren een prachtige tomaatjes uit eigen tuin. Gele en rode en daarmee wilde ik iets moois doen. Knapperige romaine sla, verser dan verse tomaatjes, knapperig gebakken bacon en voor het sandwich effect croutons van maisbrood gebakken in chili olie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs