Meloen en nectarine salade met feta

Dit weekend stond in het teken van een tapasbuffet dat ik maakte voor een jarige. Pinchos, gegrilde groenten, ansjovis, olijven en tapenades, het stond er allemaal bij en het was allemaal ontzettend lekker. Althans, dat vonden wij al kan ik me bijna niet voorstellen dat de gasten op het bewuste feestjes niet gesmuld hebben. Vandaag dus een uitrustdagje, niet teveel doen, tosti’s in plaats van koken, ’s avonds een paar apart gehouden kliekjes van het tapasbuffet op smullen en genieten van een paar sprankjes zon. Niet echt de uitgelezen dag om aan je Foodblog Swap te beginnen zou je denken maar met de laptop op schoot besloot ik nog een keer een rondje te doen tussen de recepten van Marloes van Spruitjes zijn niet vies. Marloes eet en kookt vegetarisch en dat alleen al is voor mij genoeg “out of the box” denken.

Een dagje zonder vlees vind ik geen probleem maar ik kan toch ook wel heel erg genieten van mijn stukje vlees. Naast vegetariër is Marloes theaterdocent, gek op zwarte maillots en jurkjes, Dolly Parton en Dusty Springfield. Ow en Marloes, Total eclips of the heart kan iedereen mee blèren hoor…… 🙂

Ellen van In My Red Kitchen maakte aan de hand van mijn Meatloaf recept een Indonesisch gehaktbrood. Een variatie die ik zelf niet bedacht had maar zeker eens ga proberen.

meloen en nectarine salade met feta


Vandaag had ik zin in iets licht dus een dagje vegetarisch was niet eens zo gek. Maar ik kon niet kiezen, ging ik voor de salade met meloen en gegrilde nectarine of de watermeloensalade met feta. Waarom ze niet combineren allebei? Met wat ik nog in huis heb aan fruit. Voor de mannen had ik nog wat Pinchos over van het buffet en met wat gegrilde groenten en focaccia was deze salade meer dan voldoende voor ons alle vier.

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 1/2 cantaloupe meloen
  • 1 flinke schijf watermeloen
  • 3 nectarines
  • handvol aardbeien
  • 100 gram feta
  • 2 eetlepels zonnebloemzaden
  • 2 eetlepels witte balsamico azijn
  • paar blaadjes basilicum
  • paar blaadjes munt
  • Vers gemalen zwarte peper

tapasHet kleine meisje kwam helpen in de keuken. Nu heb ik maar een heel klein stukje aanrecht dus als er nog iemand naast je komt staan is dat behelpen. En zeker met zo’n klein mooi meisje ben je continu aan het kijken of ze geen dingen kan pakken waar ze zich pijn aan kan doen. We begonnen met het roosteren van de zonnebloemzaden zodat die alvast kunnen afkoelen. Vervolgens sneed ik de meloen en necarine in blokjes, de aardbeien doormidden en mevrouw sorteerde alles met zorg op een groot bord.

Daarna sneed ik de feta in kleine blokjes, in stukjes breken kan natuurlijk ook maar ik houd wel van mooie strak gesneden blokjes. De munt en basilicum sneed ik met een goed scherp mes in hele fijne reepjes en verdeelde ze over het fruit, samen met de blokjes feta. In ons enthousiasme vergaten we de nectarine te grillen maar dat mag vast de pret niet drukken. Druppel de balsamico azijn over de salade en zet de salade een uurtje goed koud weg. Maal vlak voor het serveren van de meloen en nectarine salade met feta een beetje zwarte peper

Snel alles opruimen, Youtube aan en het kleine meisje inwijden in de wondere wereld van Dolly. Over guilty pleasures gesproken 😉

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs