Pasta met gemengde paddestoelen

Bij de groothandel kocht ik een mix van verschillende paddenstoelen. De fijne puber kon er zo waar een aantal noemen maar kon zich niet herinneren dat hij ze ooit gegeten had. Daar moest dan maar verandering in komen want voor mezelf was het ook al heel lang geleden. We twijfelden tussen risotto en pasta en terwijl de fijne puber zelf op speurtocht ging op internet zocht ik alvast wat dingen bij elkaar. Met al die prachtige paddenstoelen moest er gekozen worden voor niet overheersende smaken, althans dat vonden wij. We vonden een recept van Jamie, u weet wel, met veel olie en roomboter maar dat vonden we dan weer te weinig smaak. Er moest toch meer in.

Pasta met gemengde paddestoelen

Nu maak ik altijd verse kruidenboter bij feestjes en avondjes en omdat ik weet dat die kruidenboter geliefd is maak ik altijd veel. Meestal te veel. Tegenwoordig maak ik van het teveel een mooi rolletje en vries dat in. Met een scherp mes snijd je daar een plak vanaf en die is in een mum van tijd ontdooit. Een beetje op een biefstukje, een klein blokje door die groenteschotel maar owee, ook erg lekker door deze Pasta met gemengde paddenstoelen.

Pasta met gemengde paddestoelenVoor 4 personen:

  • 350 gram pasta, ongekookt
  • 400 gram paddenstoelenmix, kies wat jij lekker vind
  • 100 gram magere spekblokjes
  • 1 kleine courgette
  • 10 zon geroosterde tomaatjes
  • handje zwarte olijven
  • 75 gram kruidenboter
  • 1 flinke knoflookteen
  • 1 eetlepel olie, neem de olie van de tomaatjes, heerlijk
  • 3 eetlepels Parmezaanse kaas
  • zout en versgemalen peper

Kook de pasta beetgaar en giet deze af. Roer de eetlepel olie door de pasta om te voorkomen dat deze gaat plakken.

Bak ondertussen de spekreepjes mooi bruin, maak de paddenstoelen schoon en bak deze mee. Snijd de courgette in halve maantjes en de knoflook fijn. Snijd de olijven doormidden en de tomaatjes, afhankelijk van hun grootte, in 2 of 3.

Voeg de courgette en knoflook toe, bak nog een minuut mee en laat dan de kruidenboter en de Parmezaanse kaas smelten in de pan op laag vuur. Roer de pasta door de saus die ontstaat, samen met de olijven en de tomaatjes. Maak af met eventueel nog wat zout en vers gemalen zwarte peper.

Eerlijk is eerlijk, de spekjes hadden wat mij betreft niet erbij gehoeven en dan was het een fraaie vegetarische pasta geweest. Maar de mannen waren er blij mee, toch een beetje vlees. Ach, je gunt het ze dus het kan best. Maar het hoeft dus niet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs