Pasta con verdure verdi
De kinderen eten het liefst “rode pasta” en dat houdt hier in dat ik een simpele Bolognese saus maak. Maar de grote man houdt ook van alle andere pasta’s dus af en toe zorg ik voor de zogenaamde “witte pasta” en springen de kids iets minder enthousiast aan tafel maar schept de grote man een extra bordje op.
Vandaag was zelfs de kleine man enthousiast. Het kleine meisje was naar school geweest en zo moe dat ze nergens meer enthousiast te krijgen was.
Voor 4 personen:
- 325 gram penne
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 150 gram magere spekblokjes
- 1 bakje kruidenroomkaas (ik gebruik de kruidenkaas van Euroshopper AH of Val Blanc van Aldi)
- 1 klein potje crème fraîche
- 2 eetlepels groene pesto
- 2 theelepels gedroogde oregano
- ca. 10 olijven, in schijfjes of door drie gesneden.
- Mengsel van ca. 750 gram groene groenten, wij hadden dit keer een stronkje broccoli, 2 bosuitjes, 1 courgette en een zakje rucola van 75 gram. Peultjes, sperzieboontjes en bijvoorbeeld erwten kunnen ook heel goed.
En zo maak je het:
- Kook de penne gaar en giet deze af. Bak ondertussen de spekblokjes in een grote pan.
- Voeg daarna een gesnipperd uitje toe en de twee teentjes knoflook fijn gesneden. Laat dit rustig even fruiten.
- Voeg de pesto en de oregano toe
- Snijd de groenten. De broccoli stoom ik even beetgaar, de courgette snijd ik in kleine blokjes en bak ik even mee met het ui-spekjes mee.
- Voeg de kruidenroomkaas en de crème fraîche toe en roer even goed door
- Roer de pasta door het groentenmengsel en laat even mee warmen. Voeg flink wat zwarte peper toe en eventueel nog een beetje zout.
- Snij de bosuitjes in ringen en was de rucola, snijd de olijven in drie en schep dit alles op het laatst door de pasta. Laat nog twee minuutjes mee warmen en serveer de pasta meteen.
Geef een reactie