Foodblogswap oktober 2013; Havermoutpannenkoekjes met banaan

De herfstvakantie is weer voorbij dus het kleine meisje en ik zitten met z’n tweetjes aan de ontbijttafel. Ook heel erg gezellig natuurlijk maar ik moet er altijd weer even aan wennen na iedere vakantie. Tijd voor iets lekkers dus en ik bedenk me dat ik nog een recept voor de foodblogswap op mijn ToDo lijstje heb staan. Voor de maand oktober mag ik van een recept proberen van Sophie van Sophs Food. Havermoutpannenkoekjes met banaan; weinig ingredienten, makkelijk te maken en zeker het proberen waard.

Voor ongeveer zes kleine pannenkoekjes heb je nodig:
– 4 eetlepels havermout
– 1 ei
– 1 eetlepel melk
– 1/2 banaan
– honing of andere zoetstof

Prak de banaan (ik had niet goed gelezen en heb de hele banaan geprakt) en roer de havermout, het ei, de melk en de zoetstof met de banaan door. Bak er met een beetje olie of margarine kleine pannenkoekjes van, niet te dik want het duurt even voor ze goed gaar zijn.

De zoetstof heb ik weg gelaten, eigenlijk vond ik de pannenkoekjes naturel zoet genoeg. Voor het meisje een heel klein beetje poedersuiker erop omdat dit nou eenmaal hoort bij pannenkoeken. Een paar plakjes banaan op het bordje erbij en het feest is compleet.

Zeker een aanrader als je eens iets anders wilt dan een boterham maar wel een gezond ontbijt op tafel wilt zetten. Het recept geeft aan dat dit voor 1 persoon is maar met een extra banaan erbij was het ook voldoende voor ons tweetjes. Ook lijkt het me wel lekker als dessert met bijvoorbeeld een bolletje chocoladeijs.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs