Turkse rode linzensoep

Vorig jaar waren we in Belgie in een Turks restaurant en aten daar rode linzensoep. Het was niet exact hetzelfde als deze maar deze vinden we allemaal erg lekker. De soep vult goed dus kan ook als maaltijd gebruikt worden. We hadden er plakken geroosterd Turks boord bij, hoummous, Tzatziki en een tomaat-komkommersalade.

Voor vier personen:

  • 250 gram rode linzen
  • 1 flinke kruimige aardappel
  • 1 bouillonblokje
  • 1 kleine rode ui
  • 1 kleine gewone ui
  • 2 teentjes knoflook
  • handvol platte peterselie
  • 1 flinke eetlepel Biber salcasi tatli
  • 1 eetlepel olie
  • klontje boter
  • 4 eetlepels Turkse yoghurt

Spoel de linzen onder stromend water en laat even uit lekker. Snipper ondertussen de uitjes fijn en snijd de knoflook klein. Smelt de boter in de olie en fruit de gesnipperde uitjes. Laat ze een paar minuten zacht en gaar worden en voeg dan de knoflook toe en de Biber salcasi. Schil de aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Doe de aardappel en de linzen in de ketel en voeg 1 liter kokend water en het bouillonblokje toe. Laat ongeveer 40 minuten zacht koken met de deksel op je ketel. Als de linzen en de aardappel gaar zijn  zet je even de staafmixer in de ketel voor een gladde soep. Dit hoeft niet persé. Snijd de peterselie fijn en roer de helft door de soep. De andere helft gebruik je als garnering.

Schep de soep in kommen of in een bord, schep er een lepel yoghurt op en garneer met de peterselie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs