Foodblogswap oktober 2013; Choco chips cookies

Omdat het eerste receptje dat ik probeerde van de foodblog van Sophie, Sophs Food maar een heel kleintje was besloot ik er nog een te proberen. Het was vrijdagmiddag en Choco chips cookies leken me perfect om samen te maken met de mini muis. Gewoon alles door elkaar roeren, hoopjes maken en bakken maar. Ik eet niet vaak koekjes maar deze waren heerlijk. Ik had alleen niet verwacht dat ze echt zo zouden uitlopen op de bakplaat dus hier en daar zaten de koekjes aan elkaar vast. Daardoor had ik een paar gigantische koeken en dat vond de mini muis zo mogelijk nog leuker. Zo’n grote koek had ze nog nooit gezien 🙂

De tweede serie ging een stuk beter. Kleinere hoopjes en dus kleinere koekjes. Tjah, ze zijn op, ze waren makkelijk om te maken dus ik denk deze koekjes nog wel vaker onze keuken gaan passeren.

Voor een hele schaal koekjes heb je nodig:
  • – 250 gr bloem
  • – 1/2 tl baksoda (soda bicarbonaat)
  • – 1/2 tl zout
  • – 170 gr ongezouten boter, gesmolten
  • – 200 gr bruine basterdsuiker
  • – 100 gr suiker
  • – 1 ei
  • – 1 eidooier
  • – 200 fijngehakte pure chocolade

Verwarm de oven voor op 175 graden. Zeef de bloem, baksoda en zout boven een kom een roer door elkaar. Roer de gesmolten boter, bruine suiker en suiker in een middelgrote kom door elkaar. Klop het ei en eigeel erdoor tot een licht en romig mengsel. Voeg het bloemmengsel toe en roer door elkaar. Nu de stukjes chocola erbij. Draai bolletjes van het deeg en leg op een bakplaat met bakpapier. Maak de bolletjes niet te groot want de koekjes worden 2 keer zo groot. Leg ze daarom ook ver genoeg van elkaar. Bak de koekjes in 15 tot 20 minuten goudbruin en laat ze even afkoelen en hard worden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs