Ovenpasta met pesto en spinazie
Fijn hoor, zo’n ovenpasta. ’s Morgens doe je de voorbereidingen en de eerste die thuis is ’s avonds zet de oven aan en schuift de pasta in de oven. 25 minuten, meer is niet nodig. Dat geeft tijd om de schoenen uit schoppen, je jas op te hangen, de tafel gereed te maken. Glaasje wijn misschien, dat kan best bij zo’n bordje ovenpasta met pesto en spinazie maar doe niet moeilijk, mijn flesje water stond er ook prachtig bij. Maak er gauw een salade bij. Een paar mooi tomaten in partjes, blaadjes basilicum, scheutje balsamico en vers gemalen peper. Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn.
Voor 4 personen heb je nodig:
- 250 gram rundergehakt
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlepels pesto
- 1 doosje bladspinazie uit de diepvries (450 gram)
- 200 gram champignons
- 200 ml room
- 200 ml crème fraîche
- 3 eetlepels Parmezaanse kaas.
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 glas water
- 300 gram pasta
Neem een iets grovere pasta zodat de saus zich goed hecht aan de pasta.
Bak in een ruime pan het gehakt rul. Snipper ondertussen de ui fijn en snijd de knoflook in plakjes. Schep beide als het gehakt rondom bruin is door het gehakt en laat op een lager vuur mee bakken. Snijd de champignons, afhankelijk van hun grootte, in vier of zes en bak ze mee.
Roer de bladspinazie, de pesto, room, crème fraîche en tomatenblokjes door het gehaktmengsel. Voeg het water toe en laat al roerend even aan de kook komen. Schep de rauwe pasta en de Parmezaanse kaas door de saus en schenk over in een ingevette ovenschaal.
Warm de oven voor op 180 graden en laat de pasta in ongeveer 25 minuten garen. Roer halverwege de pasta even door. Proef na 25 minuten of de pasta gaar is en laat deze nog een paar minuten langer in de oven als dat nodig is.
Geef een reactie