Ojja; Tunische gepocheerde eieren met Merguez

Terwijl ik op zoek was naar een recept met Merguez worstjes vind ik Ojja; Tunesische gepocheerde eieren met ui, tomaat, paprika en merguez in een kruidige tomatensaus. Ergens anders zag ik een foto van een grote schaal tomatensaus waar mooie zachtgepocheerde eitjes in dreven met daarom heen mensen die met brood ei en saus aten. Ik was verkocht. Ei, merguez worstjes en tomatensaus met brood. Dat kan bijna niet mis gaan.

Ojja met merguez

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 400 – 500 gram merguez worstjes
  • 4 eieren
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1/2 tl gemalen karwijzaad
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 4 tomaten
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • handjevol platte peterselie

Ik sneed de merguez worstjes doormidden maar dat hoeft natuurlijk niet. Bak de worstjes in een pan rondom bruin. Snipper de ui, snijd de knoflook in plakjes. De tomaten snijd je door de helft en dan door vier. Maak de paprika schoon en snijd er repen van.

Haal de merguez worstjes als ze rondom bruin zijn uit de pan. Ze hoeven niet gaar te zijn, ze stoven later gaar in de saus. Bak de ui op medium vuur zacht, voeg de knoflook, komijn en het karwijzaad toe. Laat een minuut mee bakken. Voeg dan het blik gepelde tomaten toe (snijd de tomaten in het blik of in een diep bord in stukjes. Roer de merguez worstjes door de saus en laat ze in tien minuten afgedekt gaar stoven.

Doe de saus met merguez in een ovenschaal of een tajine. Zet de oven op 160 graden (boven/onderwarmte). Roer de tomaten en paprika door de saus. Breek elk ei in een kuiltje in de saus. Ik doe dit door het ei te breken in een grotere sauslepel, de lepel in de saus te drukken en het ei vervolgens in de saus te laten glijden. Zet de tajine afgedekt ongeveer 15 minuten in de oven. Controleer of de eieren naar wens gaar zijn.

Strooi peterselie over de ojja en serveer met vers Marokkaans brood, hummus en een salade.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One Response to Ojja; Tunische gepocheerde eieren met Merguez

  • Dit is een van mijn favoriete arabische gerechten. Was het recept al een tijd kwijt maar vond het heel fijn dit recept weer terug te vinden. Enige toevoeging wat ik heb is dat ik er twee eetlepels harissa aan toevoeg. Maakt het net even wat pittiger.

    Bedankt voor het posten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs