Mexicaanse tosti

Mexicaanse tostiMet één hele serieuze en fanatieke voetbalfan in huis is je hele agenda toch al gauw ontregeld. En dat begint al vanaf dat ze een jaar of vijf zijn. Dan sta je gemiddeld 2 keer per week langs een grasveld vast te vriezen of weg te smelten. En natuurlijk sta je dan ook iedere zaterdagochtend, jawel je vrije dag, rond 8 uur ’s morgens te joelen op een stel dropjes dat nog met z’n allen achter een bal aan gaat en totaal afgeleid kan worden door een veertje in het gras. Om vervolgens met 14 doelpunten tegen naar huis te gaan en met een hart vol van trots te zeggen dat je kleine man het goed gedaan heeft. Met een hoofd zonder enig verstand van voetbal uiteraard maar dat terzijde.

Daar ergens begon ook het “mam ik wil voetbal kijken op tv”. We waren toen nog met z’n tweetjes en ach als het maar gezellig was. Samen op de bank met tosti’s en limonade, hij voetbal kijken, moeders in slaap vallen. Gezellig vond ik die avonden. Ondanks dat er voetbal op tv was. En ik van de 90 minuten minimaal 60 geslapen had. Maar hey, er waren tosti’s.

En vandaag waren er Mexicaanse tosti’s, want dat leek hem wel grappig. Om een beetje warm te worden voor zondag alvast dus met flink wat jalapeños erin. 1.88m is hij inmiddels en nog steeds vindt hij het gezellig om samen tosti’s te maken. En te eten. En ik sta nog steeds regelmatig langs het grasveld. Nog steeds met een hart vol trots. En helaas moet ik zeggen ook nog steeds met een hoofd zonder enig verstand van voetbal.

Voor 1 tosti voor moeders en 3 voor de fijne puber (het wordt niet van de lucht zo groot natuurlijk):

  • 8 sneden casinobrood
  • 4 plakjes cheddarkaas
  • 1 rode ui
  • potje ingelegde jalapeños
  • 8 hele dunne plakjes chorizo
  • paprikapuree (biber of ajvar)
  • 1 banaan

Snijd hele dunne halve ringen van de ui. Besmeer 8 sneden brood dun met de biber of ajvar, mild of pikant wat jij lekker vindt. Snijd de plakjes cheddar kaas in reepjes. De helft van de reepjes leg je meteen op 4 sneden brood. Verdeel dan de ui, chorizo, hele dunne plakjes banaan, jalapeño over de tosti’s. Dek af met de andere helft van de reepjes cheddar en de over gebleven 4 sneden brood. Grill de tosti’s zoals je dat gewend bent. Wij hebben een broodrooster met tosti klemmen maar de mannen zijn het unaniem eens dat een tosti uit de pan toch het allerlekkerste is. Dus ja, ach, in de broodrooster dus hahaha.

Lekker met een flinke lepel salsa. Uit een potje dit keer. En een flesje Corona voor moeders, omdat het hier al weekend is.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs