Kruidnoten

Ik ben altijd op zoek naar hele simpele bakrecepten die je samen met kleine kindjes kunt maken. Deze kruidnoten vallen daar zeker door. Alles door elkaar kneden en bolletjes draaien. Meer is er niet nodig. Het levert, behalve leuke plaatjes en blije gezichtjes ook nog een flinke schaal heerlijk geurende kruidnootjes op.

  • 250 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 125 gram donkere basterdsuiker
  • 125 gram margarine
  • 2 el speculaaskruiden
  • 4 el melk
Kneed alle ingredienten door elkaar. Ik liet het kleine meisje de droge ingredienten goed roeren met de melk en daarna heb ik de koude boter er in blokjes doorheen gekneed. Als het een samenhangend deeg is geef je het kindje ook een stukje deeg en kneden maar tot het mooi soepel en glanzend is.

Maar er kleine bolletjes van en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Houd er rekening mee dat ze nog iets uit zetten (ongeveer 1,5 keer zo groot worden ze). Druk de bolletjes een heel klein beetje plat, ach en wat geeft het als ze niet exact rond zijn, lekker zijn ze toch. Ik heb het deeg gewogen en bolletjes gemaakt van 8 à 9 gram. Dat bleek achteraf best veel want het waren mega kruidnootjes. Ik denk dat 5 gram meer dan voldoende is.
Bak in een voorverwarmde over op 160 graden (onder/boven warmte). Laat de kruidnootjes na het bakken even afkoelen. Ze worden dan lekker knapperig

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs