Back to Weight Watch

Vorig jaar na de zomervakantie heb ik de knop om gezet. Ik moest echt iets aan mijn gewicht gaan doen. Twee IVF pogingen en een zwangerschap zijn me niet in de koude kleren gaan zitten en hebben ervoor gezorgd dat ik de magische drie cijfers op mijn weegschaal net niet aan raakte. Serieus, op 100 gram na en ik raakte in paniek. Dat kon niet, dat wilde ik niet en dat mocht niet gebeuren. Afgelopen met alle onzin diëten, vanaf nu ging ik me echt inschrijven en eraan werken. En hard! Ik schreef me in bij Weight Watchers en kreeg een sportkaart van mijn ouders. Drie keer in de week zat ik daar op een fiets naar de poster van Tatjana te kijken. En dat fietsen heeft succes gehad, het kijken naar Tatjana zover ik weet niet.

Op 10 april dit jaar, mijn verjaardag, was ik 25 kilo kwijt, boven verwachting en zat ik voor het eerst sinds vijf jaar weer op een gezond gewicht. Trots op mezelf en de belofte aan mezelf het nooit meer zover te laten komen. En toen ben ik gaan stabiliseren, dat ging ook goed, tot aan de zomervakantie hield ik het gewicht op peil. Na de zomervakantie was ik een paar kilootjes aan gekomen maar dat moest kunnen vond ik. Je kunt niet altijd de riem aan trekken tenslotte.

Vanmorgen stond ik op de weegschaal en deze wees met een bestraffende pijltje op de cijfers die er stonden. 81 kilo! Damn, dat is balen. Sportkleding aan en meteen weer een uurtje naar Tat toe. Ze heeft inmiddels gelukkig een andere poster. Vanaf vandaag zijn we dus weer back to Weight Watch want als ik een belofte aan mezelf niet kan houden……

Ik weet dat er meer foodbloggers zijn die aan gezond eten doen, op wat voor manier dan ook. En er zijn meer die bezig zijn met Weight Watch. Vanaf vandaag dus dezelfde recepten maar met de Pro Points erbij. Gewoon omdat het kan, en soms wel makkelijk is. Maar echt niet hoeft natuurlijk.

Aan de slag………

Voor de lunch van vandaag een licht aangepaste Menemen, Weight Watch proof.:

  • 1 ei
  • 1 tl zonnebloemolie
  • 2 kleine tomaatjes
  • 1/4 rode paprika
  • 1/2 ui
  • 1 teentjes knoflook
  • wat platte peterselie
  • 2 sneetjes geroosterd brood (ze waren 50 gram samen)
Fruit het gesnipperde uitje in de olie. Voeg de fijn gesneden knoflook, de paprika in kleine blokjes toe en laat deze even gaar bakken. Snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg deze ook toe. Roer alles goed door totdat het meeste van het vocht van de tomaten verdampt is. Je kunt ook de inhoud van de tomaten van tevoren verwijderen. Voeg het ei toe en blijf roeren tot het ei gestold is. Rooster de sneetjes brood en snijd deze in reepjes. Strooi er wat peterselie over heen en maak op smaak met zout en peper.
In totaal 6 Pro Points.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs