Bruine bonen met rijst, Suri – Style
Surinaams, dat had ik nou nog nooit zelf gemaakt en tijdens een oproep onder foodbloggers kwam de Surinaamse keuken ter sprake. En waarom heb ik dat nog nooit gemaakt? Ik heb geen idee, werkelijk niet dus daar moest gauw verandering in komen. Ik kreeg wat linkjes toe geworpen en bij het lezen van onderstaand recept van Kayotic kitchen besloot ik maar gewoon meteen te beginnen. Alles in huis behalve de Mw. Jeanette maar dat leek me ook geen goed idee met de kleintjes. Dus maar een half rood pepertje gebruikt. Het recept waardoor ik geïnspireerd werd vind je hier en dit is wat ik ervan gemaakt heb.
Voor 4 personen:
- 400 gram kipfilet
- 100 gram magere spekblokjes
- 1 blik bruine bonen (groot blok van 840 gram)
- 1 blik kidneybonen (klein)
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1/2 rood pepertje
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 3 eetlepels curry masala
- 1 tl piment
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 1/2 blik kokosmelk (200 ml)
- 1 rode paprika
- 1 kippenbouillon blokje
Kokosmelk kun je niet lang bewaren in de koelkast maar invriezen kan wel heel goed. Schenk de overgebleven kokosmelk in een ijsblokjesvorm en doe ze later, als de kokosmelk bevroren is over in een zakje.
Geef een reactie