Kip curry met aardappelen en sperziebonen

In het kader van de recepten die ik af en toen op Recipay plaats probeerde ik een keer buiten mijn comfortzone te koken. Curry’s staan hier niet vaak op tafel en eigenlijk weet ik niet waarom. Hét onderdeel van de curry is natuurlijk de currypasta en hoewel deze natuurlijk ook zelf te maken is besloot ik een kant en klare currypasta te proberen. De Mild Curry van Patak’s. Niet meteen de allerheetste en lekker snel. Deze currypasta is op basis van onder andere koriander, komijn, tomatenpuree en paprika. Pikant, geurig en een tikje zoet. Ik maakte er een eenpansmaaltijd van met lekker veel groenten en de aardappelen in de curry meegekookt. Lekker met naanbrood, dat ik volgende keer ook zelf wil gaan maken, en raita.

 

En ze waren enthousiast, de mannen maar zelf het kleine meisje. Maar ik zelf ook al moet ik eerlijk zeggen dat ik Mild best nog wel pittig vond. M’n grote liefde ook. En de twee kids hadden er ogenschijnlijk geen moeite mee. Dus het kan aan ons gelegen hebben. Deze kip curry met aardappelen en sperziebonen was in ieder geval een geslaagde nieuwe aanwinst in ons repertoire.

Kip curry met aardappelen en sperziebonen

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 500 gram kipfilet
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 250 gram sperziebonen
  • 1/2 aubergine
  • 500 gram aardappelen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 pot Patak’s Milde Curry
  • 200 ml room
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Snipper de ui fijn en bak deze op zacht vuur gaar in de eetlepel zonnebloemolie. Snijd de kipfilet in stukjes en bak deze in een paar minuten rondom bruin bij de ui. Voeg dan de Curry Pasta toe en bak deze op medium vuur een minuut mee.

Schil de aardappel en snijd ze in blokken  van ongeveer 2 cm. Voeg 200 ml water bij de Curry en het blik tomatenblokjes. Roer goed door en breng aan de kook. Voeg de aardappelblokjes toe en laat de aardappelen 10 minuten afgedekt koken tot ze beetgaar zijn.

Kook de sperziebonen apart in 4 tot 5 minuten beetgaar en spoel ze af onder koud water. Snijd de paprika in repen van 1 cm. Snijd de aubergine in repen van 1 à 2 cm en snijd deze repen vervolgens in blokjes. Bak de paprika en aubergine in een aparte pan met een klein beetje olie goudbruin.

Voeg de room toe aan de curry, roer goed door en laat de curry zonder deksel inkoken op medium vuur. Proef of de aardappels gaar zijn en voeg dan de sperziebonen, de paprika en de aubergine toe. Laat alles een paar minuten mee warmen en serveer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs