Scones die niet kunnen mislukken

Het is alweer Foodblog Swap tijd en in de maand oktober kreeg ik de blog Foodstyle van Kim toegewezen. Foodstyle is in eerste instantie de website van Kim als Foodcoach en daarnaast deelt ze regelmatig lekker en gezonde recepten. Ook begeleidt ze mensen die willen afslanken. Afslanken en ik zijn geen echte vrienden ook al vind ik zelf dat ik best gezond eet. Vorig jaar raakte ik met Weight Watchers 25 kilo kwijt maar jammer genoeg heb ik daar alweer 10 kilo van terug gevonden. En om dan de motivatie weer te vinden……

Meestal als ik een nieuwe blog krijg toegewezen speur ik meteen alle recepten af. Is er een bepaalde stijl, een bepaalde keuken. Zijn er gerechten die me aanspreken of bij voorbaat al afvallen. Bij Foodstyle vind je veel smoothies, veel zoet zonder suiker en kleine gerechtjes. Ik kon niet echt een beslissing maken. Maar toen ik begin deze week terug kwam om op mijn vrije dag aan de Foodblog Swap te werken stonden ze daar; Scones die niet mislukken. Scones stonden al heel lang op mijn lijstje maar op de een of andere manier dacht ik altijd dat ze heel ingewikkeld waren om te maken. Nou dames en heren, deze scones zijn niet moeilijk om te maken en omdat ze niet kunnen mislukken ga ik er vanuit dat ze gelukt zijn. Ze waren in ieder geval lekker al hebben ze wel iets van beleg nodig, een beetje roomkaas, zelfgemaakt aardbeienjam deed het goed maar roomkaas met een paar plakjes komkommer en verse peper ook. Tjah, en nu de berg beklommen is gaan we variëren, dus deze scones gaan vast nog een keer langs komen.

scones

 

Ik verving de volkorenbloem door gewone bloem en in plaats van vanillesuiker gewone suiker gebruikt. In het recept kon ik niet vinden hoe dik ik het deeg moest uitrollen. Het recept gaat uit van 10 stuk maar ik maakte er 15 uit dezelfde hoeveelheid deeg. Ik probeerde een aantal diktes uit en het deeg uitrollen tot een 2 cm dik bleek een goede keuze te zijn.

Voor 10 -15 stuks heb je nodig:

  • 250 gram bloem
  • 1 1/2 zakje bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels honing
  • 50 gram boter
  • 1 ei
  • 75 ml melk

Verwarm de oven voor op 225 graden. Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout er roer goed door elkaar met de suiker.

Snijd 50 koude boter door het bloemmengsel. Klop vervolgens 1 ei met 75 ml melk.

Schenk het eimengsel door de bloem maar houd een klein beetje achter om de scones mee te bestrijken.

Kneed het deeg snel tot een samenhangend geheel. Het deeg moet niet te warm worden.

Rol het deeg uit tot 2 cm dik en steek met een vorm de scones uit. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en kwast de scones licht in met het achtergebleven ei – melk mengsel. Bak de scones 10 minuten op 225 graden.

 

Carlijn van Foodless maakte mijn gehaktbrood glutenvrij. Een tip die ik zelf wellicht ook nog een keer ga gebruiken.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs