Indonesische Pulled Pork

Pulled Pork is inmiddels aardig ingeburgerd hier en we hebben zelfs anderen zover gekregen om dit langzaam gegaard varkensvlees te proberen. Zelf eten we de Pulled Pork meestal op broodjes. Met Cole slaw, bbq saus, knoflooksaus en jalopeno pepers. Maar het kan ook anders natuurlijk.

Deze Indonesische variant maakten we tijdens een etentje met vrienden afgelopen Paasweekend. Niet op een broodje maar heerlijk met nasi, atjar tjampoer en satésaus voor de liefhebbers. Al had dat allemaal bij nader inzien, de nasi uitgezonderd, zeker ook op een broodje gekund. Dus dat probeerden we de dag erna met de leftovers, zoetzure komkommer, geroosterde uitjes en een beetje chilisaus en ik kan u vertellen, dit Indonesische broodje Pulled Pork kan zeker de concurrentie aan met zijn Amerikaanse vriend. Of vriendin, wat u wenst….
Indonesische Pulled Pork

Voor de Indonesische Pulled Pork (8 tot 10 personen):

  • Procureur; neem een stuk van ongeveer 2 kilo
  • 5 teentjes knoflook
  • stuk gember van ongeveer 5 cm
  • 1 Spaanse peper
  • 2 uien
  • 100 ml sojasaus
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 2 theelepels Serehpoeder
  • 2 theelepels korianderzaden, gemalen

Schil de gember en de uien en snijd deze in grove stukken. Maal ze in je blender of molen van de staafmixer samen met de knoflook, de Spaanse peper, de basterdsuiker, de Sereh, het korianderzaad en de sojasaus tot een pasta.

Dep je procureur goed af met keukenrol en wrijf deze dan in met de gemaakte pasta. Wikkel de procureur stevig in huishoudfolie in en laat de kruidenpasta een nachtje intrekken in de koelkast.

Sta vroeg op, althans als je een beetje op tijd wilt eten dan is het zaak om op tijd te beginnen. Je vlees heeft 8 tot 10 uur nodig, afhankelijk van de grootte. Zorg dat je een kernthermometer hebt, de mijne kocht ik voor 3 euro bij de Lidl en die werkt perfect. Haal het vlees minimaal 30 minuten voor het de oven in gaat uit de koeling en haal de folie eraf. Verwarm ondertussen de hetelucht oven voor op 105 graden celsius. Leg het vlees op en rooster en plaats onder het rooster een uitlekbak. Ik bekleed deze altijd met een stuk aluminiumfolie om te voorkomen dat het vocht van het vlees met pasta dat af druipt aanbrandt in je uitlekbak.

Breng de kernthermometer aan en laat het vlees 8 uur in de oven langzaam garen. Vanaf dat moment is het tijd om het vlees in de gaten te gaan houden. De kerntemperatuur van het vlees moet tussen de 85 en 88 graden liggen. Heeft je Indonesische Pulled Pork de 88 graden bereikt haal deze dan uit de oven en pak de Pulled Pork in aluminiumfolie in. Zet de oven uit en leg de Indonesische Pulled Pork terug in de oven. Laat het vlees 30 tot 45 minuten rusten.

Trek het vlees met twee vorken uit elkaar of snijd het in plakken. De plakken vallen weliswaar uit elkaar maar dat is natuurlijk niet erg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs