Hummus met geroosterde tomaat en pul biber

De fijne puber en ik zijn gek op hummus. Hummus met Libanees brood, op een toastje, bij de BBQ of gewoon met rauwkost. Het maakt ons allemaal niet uit. We gaan meestal voor de klassieke hummus, met lekker veel Tahin, citroensap, beetje knoflook. Geen olijfolie. Lekker lang smeuiig laten draaien in de keukenmachine tot er een zachte creme ontstaat. Af en toe een beetje komijn erdoor draaien. Of verse koriander.

En toch kijk ik altijd om me heen naar de varianten, een hummus van witte bonen, bietjes en laats zag ik er een van kidneybonen. Of geroosterde tomaatjes, die ik vorige week zelf maakte, althans zelf in de oven plaatste om die vervolgens al dat fraaie werk te laten doen. Ze zijn zo lekker. Deze hummus met geroosterde tomaat en pul biber is zoet door de zacht geroosterde tomaten en pittig door de pul biber. Wat mijn betreft een perfecte combinatie.

hummus met geroosterde tomaat

 

Voor een flink schaaltje heb je nodig:

  • 1 blik kikkererwten
  • sap van een 1/2 citroen
  • 4 eetlepels geroosterde of zongedroogde tomaatjes met aanhangende olie
  • 1/2 tl komijn
  • 1 tl pul biber
  • 1/2 tl zeezout
  • 2 volle eetlepels Tahin

hummus met geroosterde tomaat

Draai in de keukenmachine of beker van de staafmixer een zachte creme van alle bovenstaande ingredienten. Voeg wat extra ijskoud water toe als de hummus te dik is en niet goed mengt. Schep de hummus in een kommetje en strijk er met de bolle kant van een lepel een cirkel in. Schenk er wat olijfolie over en strooi er een beetje extra pul biber overheen.

Als je hummus later gebruikt zal deze nog flink opstijven. Ik maak de hummus dus altijd net iets vloeibaarder dan gewenst zodat de hummus op het moment van gebruik perfect is. Dek af met huishoudfolie om verkleuren tegen te gaan.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs