Gnocchi met courgette, peultjes, sperziebonen en Jodenhaas

Ik geef het eerlijk toe, gnocchi had ik nog nooit gegeten. Regelmatig had ik ze in m’n handen in de winkel en de filmpjes waarin ze zelf gemaakt worden vond ik altijd al intrigerend. Maar ik had gewoon geen idee wat ermee aan moest. Zoonlief had ze een tijdje geleden geproefd bij oma en opa had ze betiteld als stuiterballen. Niet lekker vonden ze. En net op dat moment besloot ik een zak in mijn winkelwagentje te leggen en het toch eens te proberen.

gnocchi02

Op zoek naar mogelijkheden en recepten natuurlijk en uiteindelijk besloot ik maar iets te doen. En laat dat nou meestal de succesvolste gerechten op tafel brengen in huize Manzjare. 3 mooie stukjes Jodenhaas beloofden de gnocchi om te toveren tot een heerlijk maaltje waar de heren van smulden. Het kleine meisje, die momenteel alleen spaghetti en aardappeltjes blieft, wilde met pijn en moeite proeven maar at ze daarna dapper op. Duidelijk voor herhaling vatbaar.

Voor 4 personen:

  • Gnocchi, 750 gram
  • Jodenhaas of andere biefstuk, 500 gram
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine courgette
  • 100 gram sperziebonen
  • 75 gram peultjes
  • 10 zwarte olijven
  • 2 eetlepels roomboter
  • 2 eetlepels olijfolie om te bakken
  • Peper en zout
  • 1/2 theelepel chiliflakes
  • 1 theelepel gedroogde dille
  • 1 theelepel paprikapoeder

Haal de biefstuk uit de koelkast en laat deze 20 minuten op temperatuur komen. Zet water op het vuur. Kook de sperziebonen gaar en voeg de laatste 2 minuten de peultjes even toe. Snipper ondertussen het uitje fijn, snijd de knoflook fijn en snijd de courgette in halve maantjes. Snijd de olijven in plakjes. Schep de sperziebonen en peultjes in een zeef en spoel even af onder koud water om het kookproces te stoppen.

Smelt de boter in de pan en voeg de olijfolie toe. Bak het biefstuk zoals je gewend bent, wij houden van mooi rood van binnen dus onze Jodenhaas wordt ongeveer 4 minuten per kant gebakken. Vlak voor het bakken bestrooi ik de Jodenhaas met zeezout en versgemalen peper. Verwarm ondertussen een bord en leg daar een vel aluminiumfolie op. Vouw de biefstuk als deze klaar is in de aluminiumfolie en laat deze 10 minuten rusten.

Laat de gnocchi in het kookwater glijden en kook deze gaar. Volgens de verpakking moest dit in twee minuten zijn maar de gnocchi komen vanzelf boven drijven als deze gaar zijn. Fruit ondertussen in het braadvet van de biefstuk het uitje en de knoflook. Voeg de chiliflakes, het paprikapoeder en de dille toe en bak de courgette even mee. Voeg vervolgens de sperziebonen, de peultjes en de gnocchi toe en laat alles even goed door warmen. Voeg als laatste de plakjes olijven toe.

Snijd de biefstuk in mooie gelijke plakken. Serveer deze bovenop de gnocchi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs