Enchiladas met bonen en rundergehakt

Lekker hoor, zo’n ovenschotel gaat er altijd in. En kan best de ochtend of zelfs de avond van tevoren klaar gemaakt worden. Dus als je thuis komt oven aan, schotel uit de koelkast, hond eten geven, schotel in de oven en dan heb ik een half uur voor Bo, onze Golden Retriever. En als je dan thuis ruikt het huis heerlijk naar komijn, tomaat, knoflook, koriander. Heerlijk! Gauw maken dus!

Het ei en het paneermeel maakt het gehakt en de tortilla lekker stevig. Het is daardoor heel makkelijk om deze enchiladas met bonen en rundergehakt na het bakken in stukken te snijden. Hierdoor is dit recept ook heel fijn om te gebruiken aan een warm buffet, je snijdt langs de tortillas en vervolgens haaks op die sneden snijd je de enchiladas in 4 of 5 stukken. Zo heb je van een ovenschaal 24 tot 30 stukjes en ze staan mooi op een buffet.

enchiladas met bonen en rundergehakt

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 2 uien
  • 2 stengels bleekselderij met blad
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 klein blikje zwarte bonen
  • 1 blikje kidneybonen
  • 1 blikje witte bonen in tomatensaus
  • 200 gram sperziebonen
  • 2 theelepels komijn
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • flinke handvol verse koriander
  • 1 Spaanse peper
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 1 pak passata (500 ml)
  • 1 pak tortilla’s (6 stuks)
  • geraspte kaas

En zo maak je het:

Snipper de uien fijn, snijd de knoflooktenen in plakjes. Snijd de bleekselderij in boogjes van een halve cm en de paprika in blokjes van 1 cm. Maak de sperziebonen schoon, snijd ze in stukjes van 2 cm en kook ze beetgaar. Spoel af en zet ze even aan de kant. Laat de zwarte bonen en kidneybonen uitlekken en spoel ze even af onder koud stromend water. Snijd de peper en koriander fijn.

enchiladas met bonen en rundergehaktFruit de ui, de Spaanse peper en de knoflook een paar minuten aan op zacht vuur in een klein scheutje olie. Voeg de bleekselderij, komijn en het paprikapoeder toe en bak een minuut mee. Schep het gehakt om met de uien en knoflook. Laat een paar minuten bakken. Door het ei en het paneermeel is het niet zo makkelijk om het gehakt rul te bakken, het zal een stevige massa blijven. Voeg dan dan alle bonen en de koriander toe. Roer goed door en zet het vuur uit. Laat de massa een beetje afkoelen.

Vet een ovenschaal in, verdeel het gehakt met bonen mengsel over de tortilla’s, rol ze zo strak mogelijk op en leg ze tegen elkaar aan in de ovenschaal met de opening naar beneden. Doe de tomatenpuree in de pan waar het gehaktmengsel in heeft gezeten en bak deze een minuut aan. Voeg dan de passata toe en laat de verkregen saus 10 minuten op matig vuur inkoken. Schenk de tomatensaus dan over de enchiladas. Rasp er kaas na smaak overheen.

Zet de enchiladas met bonen en rundergehakt 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Serveer met een frisse salade en eventueel een salsa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One Response to Enchiladas met bonen en rundergehakt

  • Goedemorgen,
    Bedankt voor het plaatsen van dit lekker recept. Ik heb het recept, weliswaar een beetje aangepast, een aantal keren gemaakt. Gezond met al die bonen erin. De kinderen vinden het lekker, maar dan zonder het tomatensausje boven de tortilla’s.
    Een kleine opmerking: zou je misschien in het recept aangeven wanneer het ei gebruikt moet worden?

    Heel veel succes met je blog!

    Mw. R. Franken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs