BBQ Chicken Pizza

In de categorie, deze moet je echt eens proberen; deze moet je echt een proberen! En dat komt van een tweetal mannen die alleen Taco pizza willen. Met saus en kool. Veel saus en weinig kool. Laat ik maar meteen beginnen met de bodem. Jamie, u weet wel die van Oliver, presenteerde tijdens zijn Saving Money programma een heel fijn pizzadeeg. Je kon er pan pizza’s mee maken, hele dunne krokante pizza’s, broodjes en weet ik veel wat niet meer. Eigenlijk, als je dit deeg kunt maken, dan ben je klaar. Dus. Ik ging ermee aan de gang. Want ik hou van koken maar niet iedere dag. Soms heb ik ook andere dingen die ik leuk vind. Of nodig zijn. Of gewoon moeten. En dan is koken even niet mijn prioriteit. Maar er moet natuurlijk wel gegeten worden. Maar Jamie, u weet wel, die had de oplossing. Zijn deeg kon je ook easy peasy invriezen. En weer ontdooien natuurlijk. En dan nog was de pizza amazing, lovely en fantastic. Nou meneer Oliver, Jamie dus, ik ken uw normen qua amazing en fantastic natuurlijk niet maar na het ontdooien vond ik er nog maar weinig amazings aan. Ik dacht nog, dat komt wel goed maar dat kwam het dus niet. Het deeg was te snel krokant, rees niet meer, werd niet gaar.

Bbq Chicken Pizza

Pffff en dan heb je al je toppings klaar dus wat doe je dan. De klok gaat vooruit, de kids worden hongerig, je grote liefde komt vaker dan je lief is kijken wat je aan het doen bent. Enfin, ik heb het deeg dus toch gebruikt. Met nog een hele kleine stille hoop dat het goed zou gaan. Maar dat ging het niet echt. En toch was de pizza geslaagd. Dankzij de topping, zeker wel. Maar volgende keer alleen nog maar vers deeg.

Wat heb je nodig:

  • Pizzadeeg
  • 1 kipfilet
  • BBQ saus
  • tomatenpuree
  • Kaas naar smaak
  • Paprika
  • ui
  • Tomaat

En zo maak je het:

Ik had nog een kleine gele courgette liggen en besloot deze ook op de pizza te gebruiken. Voor de kaas had ik een stukje brie en een bolletje mozzarella maar neem elke kaas die jij lekker vindt.

Sla de kipfilets tussen twee vellen folie of bakpapier een stuk platter en snijd ze vervolgens dwars door midden zodat je twee keer twee hele dunne kipfilets hebt. Marineer de kip in een drietal eetlepels BBQ saus. Neem de BBQ saus die jij lekker vindt of maak het zelf. Laat de kipfilet minimaal een uur marineren.

Bak de kipfilets op de grill of in een koekenpan rondom bruin en gaar. Laat de kipfilets vervolgens een beetje afkoelen. Snijd vervolgens de groenten, de uien en paprika in dunne plakken. Tomaten in pakken of doormidden. Snijd of rasp de kaas.

Meng nog eens drie eetlepels BBQ saus met twee eetlepels tomatenpuree. Rol het pizzadeeg uit en besmeer de pizza met de BBQ- en tomatensaus. Verdeel de groenten over de pizza. Snijd de kipfilets in dunne plakken en verdeel ze over de pizza. Strooi de kaas over de pizza en bak de BBQ Chicken pizza af in een voor verwarmde oven van 180 graden gedurende ongeveer 20 minuten.

In het kader van “show your fails”, dit was geen topper. Sterker nog, de toppers hebben we er vanaf gegeten, de bodem is grotendeels blijven liggen. Als ik je dus een tip mag geven. Maak fijn je pizzadeeg vers, plan het dan maar op je vrije dag of zo. Of vertel me jouw geheim! Dat mag natuurlijk ook 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs