Foodblogevent november 2013: Arabia!
Wauw! Doe je voor het eerst mee met het foodblogevent en dan win je ook nog! Oké, er waren niet zo heel veel inzendingen maar toch. En ik vond het zo’n leuk onderwerp ook want ik ben gek op kruiden. Maar ik ben ook gek op alles wat met eten te maken heeft uit de landen rond de Middellandse zee waar vaak gebruik wordt gemaakt van eenvoudige maar heerlijk geurige ingrediënten. De laatste maanden vooral ben ik helemaal into de Turkse en Arabische keuken. Ik heb een hele stapel kookboeken van de bibliotheek naast me liggen en speur regelmatig internet af naar fijne recepten, liefst in het Nederlands want de taal ben ik helaas niet machtig. En zo kwam ik op de foodblog van Eslem terecht, gedurende de afgelopen maand heb ik al regelmatig iets van haar blog gekookt en terwijl ik net haar nieuwste blog aan het lezen was dacht ik, waarom ook niet?
Het thema voor het foodblogevent van november is dan ook; De Turkse en Arabische keuken!
Zo doe je mee:
- Maak een gerecht uit de Turkse of Arabische keuken. Dat mag een hoofdgerecht zijn, een meze maar natuurlijk staan deze keukens ook bekend om hun zoete koekjes en andere baksels. Dat mag dus ook!
- Zet het recept op jouw blog en zet erbij dat je meedoet met het Foodblogevent november 2013 en link daarbij naar het artikel op mijn site en laat daar een berichtje achter onder deze met de link naar je recept.
- Ook zonder foodblog of website kun je meedoen. Mail je recept en een foto naar webstekkie @ gmail.com (maar dan zonder spatie voor en na het @)
- Laat iedereen via Twitter (#foodblogevent) en Facebook weten dat je meedoet aan het Foodblogevent.
- Je kunt je recept insturen tot en met vrijdag 29 november. In dat weekend zal ik de winnaar bekend maken via NeptunesKitchen, Facebook en de blog hetfoodblogevent. Daar vind je alle thema’s en inzendingen van het Foodblogevent terug.
Ik hoop dat er heel veel inspirerende gerechten langs komen. Veel plezier!
Leuk thema 😀
leuk thema! Succes met de organisatie van deze FBS !!
Allereerst veel succes met het foodblogevent. Echter een vraag: Wat bedoel je met de Arabische keuken? Die van Noord Afrika, de Maghreblanden of de keuken van het schiereiland of de Levantijnse keuken van Palestina en Libanon?
Ik hoor het graag,
Gereon
Gereon, voor ik deze blog schreef heb ik daar over na gedacht, vooral omdat ik uiteraard niemand wil kwetsen of beledigen. Ik ben daarom niet uit gegaan van landen die in een kookboek (zoals Arabia) genoemd worden maar vanuit de landen die hier (http://nl.wikipedia.org/wiki/Arabische_wereld) tot de Arabische wereld worden gerekend. Zoals je daar kunt lezen worden daar de Maghreblanden, Libanon en de Palestijnse gebieden ook tot de Arabische wereld gerekend. Dat is ook de reden waarom ik Turkije apart genoemd heb. Ik kon niet kiezen tussen de Turkse, Marokkaanse of Tunesische keuken vandaar dat ik het thema zoals hierboven omschreven heb.
Voorop staat dat het om de culinaire beleving gaat dus als je een uitstapje maakt naar een van de omringende landen dan vind ik dat helemaal goed 😉
Dank je voor je antwoord Ga erover nadenken. Succes met het hosten.
Hi Jolanda, mijn inzending: bit.ly/1gNTkPv
Ik ga meteen kijken 🙂
Leuk thema! Ik ga eens kijken of ik nog tijd heb om wat te maken!
Hallo! Ontzettend leuk thema 🙂 Hier een van mijn favorieten uit de Marokkaanse keuken: http://puurjulia.blogspot.nl/2013/11/stoof-van-kip-pruimen-en-thee-uit-de.html
Goedemorgen Jolanda,
Op deez maandagmorgen in de laatste week van november mijn bijdrage aan het foodblogevent. Libanese Kibbeh. http://gereonskeukenthuis.nl/blog/foodblogevent-november-libanese-kibbeh-als-gehaktschotel/
Hoi Jolanda,
Leuk thema! Ik heb een lekker wortel pastinaak soep met limoen en ras el hanout gemaakt. Hier is de link:http://etenuitdevolkstuin.nl/2013/11/27/wortel-pastinaak-soep/
Groetjes, Marleen