Zuur van rode ui en komkommer

We hebben echt een ongezonde week achter de rug. Veel wijntjes, veel biertjes, veel frietjes en ik ben het ook helemaal beu. Vandaag gingen we op pad voor ons nieuwe huis. Het huis is helemaal kaal nu dus er moet van alles nieuw in. Vandaag stonden een aantal vloerenwinkels op het programma.

We konden maar niet vinden wat we zoeken. Te licht, te donker, teveel nerf, helemaal geen nerf en licht gefrustreerd gingen we weer richting huis. Onderweg zagen we een Turkse winkel liggen waar ik nog nooit was geweest en we besloten even binnen te lopen. Wat een fijne winkel, amper een dorp verder. Met stremsel in de vitrine, verse kruiden die mijn vertrouwde Turkse winkel niet heeft liggen en een assortiment dat je van buiten niet had verwacht. Een stuk beter gemutst gingen we dus een half uur later met een aantal zakken vol boodschappen naar huis. Ik had voor € 1,50 een kilo fraaie sperziebonen op de kop getikt dus daar besloot ik iets mee te doen. Ik kwam al heel snel op de Surinaamse kalkoen masala maar dit keer werd het kip. Terwijl ik in de keuken stond, een afwasje deed (pff mijn vaatwasser is stuk, wat een ellende) bedacht ik dat ik wel zin had in komkommer. In het zuur. Lekker pittig. Heerlijk.

  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 1,5 kopje azijn (senseo kopjes)
  • 1 kopje water
  • 1/2 spaanse peper
  • zout
  • suiker
  • 1 kruidnagel
  • 1 laurierblad
Ik weet dat er verschillende varianten zijn, vaak worden ook pimentbollen gebruikt. Ik had alleen poeder in huis maar had gewoon geen zin in piment. Gekneusde peperkorrels heb ik ook al eens gebruikt in plaats van Spaanse peper maar dit keer ging ik voor bovenstaande variant.
Snijd de komkommer en ui in dunne schijfjes met een mandoline. Breng ondertussen in een pannetje de azijn, het water, ongeveer 1 tl zout, 1 eetlepel suiker, de kruidnagel en het laurierblad aan de kook. Snijd de Spaanse peper heel fijn en voeg deze toe zodra de azijn kookt. Schenk het geheel over de komkommer en laat dit marineren. Na een uurtje is de komkommer, afgekoeld, al heerlijk om te eten maar langer marineren maakt de komkommer zachter en beter. We hebben het uit geprobeerd en zelfs na 2 weken was het zuur van komkommer nog steeds erg lekker. Schep alles dan over in een schone afsluitbare pot en bewaar in de koelkast.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs