Zuur van rode ui en komkommer
We hebben echt een ongezonde week achter de rug. Veel wijntjes, veel biertjes, veel frietjes en ik ben het ook helemaal beu. Vandaag gingen we op pad voor ons nieuwe huis. Het huis is helemaal kaal nu dus er moet van alles nieuw in. Vandaag stonden een aantal vloerenwinkels op het programma.
We konden maar niet vinden wat we zoeken. Te licht, te donker, teveel nerf, helemaal geen nerf en licht gefrustreerd gingen we weer richting huis. Onderweg zagen we een Turkse winkel liggen waar ik nog nooit was geweest en we besloten even binnen te lopen. Wat een fijne winkel, amper een dorp verder. Met stremsel in de vitrine, verse kruiden die mijn vertrouwde Turkse winkel niet heeft liggen en een assortiment dat je van buiten niet had verwacht. Een stuk beter gemutst gingen we dus een half uur later met een aantal zakken vol boodschappen naar huis. Ik had voor € 1,50 een kilo fraaie sperziebonen op de kop getikt dus daar besloot ik iets mee te doen. Ik kwam al heel snel op de Surinaamse kalkoen masala maar dit keer werd het kip. Terwijl ik in de keuken stond, een afwasje deed (pff mijn vaatwasser is stuk, wat een ellende) bedacht ik dat ik wel zin had in komkommer. In het zuur. Lekker pittig. Heerlijk.
- 1 komkommer
- 1 rode ui
- 1,5 kopje azijn (senseo kopjes)
- 1 kopje water
- 1/2 spaanse peper
- zout
- suiker
- 1 kruidnagel
- 1 laurierblad
Geef een reactie