Zoete aardappel salade met feta
Er liggen drie grote zoete aardappelen in de schaal waar ik niet van weet wat ik ermee aan moet. M’n grote liefde vindt ze wel lekker maar de kinderen, vreemd genoeg helemaal niet. Ik heb er al een stamppot mee gemaakt en als frietjes gebakken in de oven op verschillende manieren maar het kreeg geen voldoende. En omdat ik volop in de salades zit ben ik op zoek gegaan naar een combinatie van zoete aardappelen in een salade.
Het werd een mix van wat ik hier en daar las en gaandeweg er zelf nog bij bedacht. Ik vond een salade van zoete aardappel in combinatie met feta en daar ben ik vanuit gegaan. Er was nog gegrilde paprika over, er lagen nog een paar mooie grote olijven een een bosje koriander. En voor ik het wist had ik een hele grote schaal met zoete aardappel salade.
Voor ongeveer 6 personen:
- 3 flinke zoete aardappelen
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl pikant (of sterk) paprikapoeder
- 2 eetlepels olie
- gemengde sla
- 1 gegrilde paprika in repen
- 10 dikke groene gemarineerde olijven
- 100 gram feta
- 3 takjes koriander
- 2 takjes platte peterselie
Snijd de zoete aardappel in blokjes van ongeveer 2 cm en laat de oven ondertussen voor verwarmen op 180 graden. Meng de blokjes met de olie en de kruiden en verdeel de zoete aardappelblokjes over je, met bakpapier beklede, bakplaat. Laat de zoete aardappelblokjes ongeveer 30 minuten gaar roosteren. Keer de blokjes halverwege een keer om. Als de zoete aardappelblokjes gaar zijn laat je ze afkoelen.
Grill ondertussen je paprika op een gaspitje, of onder de grill of, zoals bij ons, op de BBQ. Was de sla en maak deze droog. Laat de paprika afkoelen in een plastic zak. Hierdoor kun je het geblakerde vel makkelijker van de paprika verwijderen. Maak de paprika schoon en snijd in repen van ongeveer 2 cm.
Snijd de olijven door midden, snijd de koriander en peterselie fijn en hussel door elkaar. Leg de sla op een schaal en verdeel hierover de paprika, de zoete aardappelblokjes en de olijven. Verbrokkel de feta over de salade en garneer met de peterselie en koriander. Omdat er al heel veel smaken in deze zoete aardappel salade zitten heb ik geen dressing gebruikt. Bij het opdienen een paar druppels citroensap en een draai van de zoutmolen waren meer dan voldoende.
Geef een reactie